Luottamusmiesten kuulemisessa tapahtunut muotovirhe aiheutti jälleen ylimääräisen mutkan Kittilän kunnan luottamusmiesten aseman käsittelyssä. Kunnanvaltuusto totesi marraskuussa, ettei syytteitä saaneita päättäjiä ole tarpeen pidättää luottamustoimista.

Vs. kunnanjohtaja Sanna Ylinampa halusi kuitenkin tämän päivän kunnanhallituksen kokouksen päätösesityksessään, että luottamushenkilöt pidätettäisiin luottamustoimistaan välittömästi. Asiaa ei kuitenkaan päästy käsittelemään, sillä ennen hallituksen kokousta tuli tietoon luottamusmiesten kuulemisessa tapahtunut mahdollinen muotovirhe.

-Oli järkevämpää ottaa asia pois listalta, kuin käsitellä se. Kuuleminen on kattanut kaikki, mutta luottamushenkilöille lähetetyt kirjatut kirjeet on postitettu siten, että niiden viimeinen hakupäivä postista oli 18.10. Kirjeeseen on kuitenkin merkitty kuulemisajan päättymiseksi 16.10. Lisäksi yhden kuultavan osalta on ollut epäselvyyttä siitä, mistä häntä kuullaan, Ylinampa selvitti syntynyttä tilannetta.

Tänä vuonna syytteen saaneiden luottamushenkilöiden asemaa ei ennätetä enää Kittilässä käsitellä. Seuraava kunnanhallituksen kokous pidetään vasta tammikuun alkupuolella.

Avatar
Pekka Moliis
pekka.moliis@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*