Museokenttä on kiinnostunut turvapaikanhakijoista. (Kuva: Seppo Haavisto)

Museokenttä hakeutuu mukaan turvapaikanhakijoiden vastaanottamiseen. Samalla haetaan uusia mahdollisuuksia toiminnan kehittämiseen.

– Viime kuukausien aikana lisääntynyt Suomeen suuntautuva turvapaikanhakijoiden virta on herättänyt myös museokentän pohtimaan, millä tavoilla voimme ottaa kantaa moniarvoisen yhteiskunnan puolesta, todetaan Museoliitossa.

Museoliitto suosittelee, että museot ovat yhteydessä paikallisiin maahanmuutto-organisaatioihin erityisesti niillä alueilla, joilla sijaitsee vastaanottokeskuksia.

– Maahanmuuttoviranomaisilta kannattaa tiedustella, minkälaiset yhteistyötavat sopivat parhaiten. Lisäksi kannustamme museoita tarjoamaan aktiivisesti palvelujaan, Museoliitto toteaa tiedotteessaan.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



– Yhteistyö paikallisten vapaaehtoisjärjestöjen kanssa voi antaa museolle myös uusia mahdollisuuksia kehittää toimintaansa.

Museoliiton mukaan yksittäiset kansalaiset ovat ottaneet liittoon yhteyttä ja kysyneet mahdollisuutta järjestää turvapaikanhakijoille maksuton sisäänpääsy museoihin.

Turvapaikanhakijoihin liittyvät kysymykset ovat  esillä liiton ensi vuoden koulutusohjelmassa.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*