Vimpelin kunnanjohtaja otti ja vaihtoi nimensä. Jatkossa mies tunnetaan vastailee tuttuun numeroon nimellä Sam Leijonanmieli.

Vanha kasvo, mutta uusi nimi johtaa Vimpelin kuntaa itsenäisyyspäivästä alkaen. Kunnanjohtaja Sami Gustafsson vaihtaa niin etu- kuin sukunimensä ja jatkossa kunnanjohtajan työhuoneen ovenpielessä lukee nimi Sam Leijonanmieli.

-Meillä Vimpelissä ovat kunnanjohtajat vaihtuneet viime vuosina tiheästi. Nyt mies pysyy samana, mutta nimi vaihtuu, kunnanjohtaja nauraa.

Vaikka tuleva Sam Leijonanmieli kertoo nimenvaihdoksesta pilke silmäkulmassa, niin takana oli useamman vuoden vakava pohdinta. Itse nimenvaihdosprosessikin käynnistyi jo ennen kuin hänet valittiin Vimpeliin kunnanjohtajaksi viime vuoden lopulla.

-Menemättä yksityiselämäni yksityiskohtiin, niin en ole ollut isäni kanssa tekemisissä, vaikka hänen sukunimeään kannan. Näin ollen en tunne nimeäni omakseni. Tästä johtuen minulla on ollut harkinnassa jo pitkään vaihtaa sukunimeni, sillä haluan että suvullani ja sukunimelläni on merkitys ja tarina, kunnanjohtaja kertoo.

Lempinimi lapsuudesta

Sukunimeksi valikoitui useista vaihtoehdoista Leijonanmieli. Monille suomalaisille nimi kuulostaa tutulta, vaikka sukunimen kantajia maasta löytyy tasan yksi. Ja hän löytyy sieltä Vimpelin kunnanjohtajan huoneesta. Ruotsalaisen Astrid Lindgrenin vuonna 1973 kirjoittama tarina Veljeni, Leijonamieli on tullut suomalaisille tutuksi vuosikymmenten aikana niin kirjana, elokuvana tai vaikkapa kesäteatterin näytelmänä.

-Oma siskoni on kutsunut minua tällä nimellä jo lapsuudesta asti. Olen siskoani yhdeksän vuotta vanhempi ja varmaan olen sitten kirjaa hänelle aikanaan lukenut. Kun pohdin sopivaa sukunimeä, niin siskoni sanoi, että sehän on itsestään selvää, että olet Leijonanmieli, Sam Leijonanmieli kertoo.

Virallisesti kunnanjohtaja ottaa uuden nimensä käyttöön itsenäisyyspäivänä. Entinen sotilas uskoo uuden sukunimensä kuvaavan myös miestä itseään.

-Sukunimi kuvastaa myös isänmaallista luonnettani leijonan ollessa kansallinen symbolimme ja päättäväistä, lähes horjumatonta pohjalaista mieltäni, joka minulle tulee veren perintönä. Olen nyt 6.12 Suomen itsenäisyyspäivänä virallisesti maailman ensimmäinen Leijonanmieli, tavoitteenani on kuitenkin, että en ole viimeinen. Samalla kupongilla sai myös vaihtaa etunimen, joten lyhensin sen muotoon Sam, mies kertoo.

Nimi jää mieleen

Yksi asia on kuitenkin jatkossa varma juttu. Vimpelin kunnanjohtajan uusi nimi jää kuulijoiden mieleen ja nimenvaihdoksesta piisaa juttua vielä ensi syksyn Kuntamarkkinoillakin.

-Olen siihen varautunut, että saan kertoa tarinan nimestä useampaan otteeseen. Todennäköisesti nimi jää mieleen, eikä tarvitse joka kokouksessa jankata kuka olen.

Ja nimeä on päästy testaamaan jo kansainvälisellä tasollakin.

-Viime viikolla olin käymässä Japanissa ja siellä esittäydyin jo uudella nimellä, ettei tule suotta sekaannusta jatkossa. Tosin Leijonanmieli on ulkomaalaisille aika vaikea nimi sanoa. Olisihan siitä tosin olemassa aika komea englanninkielinenkin versio. Mutta onko Lionheart jo vähän liikaa jopa minulle, mies mietiskelee.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

 1. Hahaa,varmasti hävettää! Vimpeli pääsi maailman kartalle niiku halusi,kunnanhallitus antaa tehdä mitä vain,antoivat suuren luottamus tehtävän lapselle ensimmäiseksi työkseen.

 2. Omaa egoa ajetaan eteenpäin.Virkamies viestittää medialle henkilökohtaisia asioita kunnanjohtaja statuksella ja hallitus taputtaa selkään.Pieno kylä,todella monta dorkaa!

 3. No on tämä hullulla mallilla,työkaverit vinoilee kaiken päivää meille Vimpelissä asuville kunnanjohtajan tempuista?
  Kyllä minun mielestä tähän saisi joku jo puuttua.

 4. Minkälaisen esimerkin tämä lapsille ja nuorille antaa,aivan mielivaltaista toimintaa. Toivon hartaasti että Sami ymmärtää itse lähteä visioidensa kanssa sinne mistä tulikin.

 5. Leijonamieli tekee Suomeen uuden kunnanjohtaja ennätyksen, vuoden ura eikä töitä mistään enää ikinä.

 6. Minua ei haittaa vaikka nimensä vaihtoi,mutta ajatteliko muutakuin itseään,ei tainnut ymmärtää että tästä Vimpelin asukit kärsii.

 7. kyllä tästä on saatu kuulla,Vimpeli on täällä Tampereella ollut aikamoinen vitsin aihe kaksi päivää. Pitäkää lippu korkealla ja pistäkää Sami lakaisemaan saarikentältä lumia!

 8. Hyvä nimi jos sadussa oltaisiin,kertoo aika paljon kunnan tilanteesta että missä mennään.

 9. Kyllä saa todellakin hävetä! Tämä mies ajaa vain omaa etuaan, ei todellakaan Vimpelin etua, läheltä on saanut seurata. Tämä oli kyllä viimeinen niitti. Todella noloa – minkä tempun teki meille vimpeliläisille! 🙁

 10. Olen kyllä huolissani,mitä tämä tälläinen tarkoittaa?

 11. Rohkea mies ja vahva tarina uuden nimen taustalla. Tällaista miestä Vimpeli tarvitsee.

 12. Nimi on vain nimi. Teot puhuvat puolestaan.

 13. Jos vanha nimi toi ikäviä muistoja niin tottakai se oli järkevä vaihtaa. Vimpeli on nykyaikainen paikkakunta, jolla on nyt reipasotteinen kunnanjohtaja suurella sydämellä.

 14. Sami on Vimpelin kunnalle niiku Yrjö, kallis ja turha.

 15. Kunnanjohtaja kyllä muistaa paukuttaa ja ottaa mielellään kunnian tiimin onnistumisista itselleen. Johtaja on sitä mieltä, että kaikki saavutetut voitot ovat hänen henkilökohtaisia voittojaan, onhan hän mielestään johtanut tiiminsä niihin.

 16. Hatunnosto some-Samille että tuo Vimpeliä maailmankartalle, näkyvyyttä tarvitaan, erinomainen PR-mies. Lottovoitto Vimpelin kunnalle että saivat tuollaisen nuoren joka yrittää jotain eikä vain ole tylsä kepulainen äijänkäppänä, niinkuin Järviseudulla viimeaikoina on ollut.

 17. Ihan loistava veto Samilta. Ihailen hänen rohkeuttaan, omapäisyyttään, puhelahjojaan, avoimmuuttaan ym. kaikkea mitä on tuonut persoonansa mukana Vimpeliin. Ei Vimpelissä ole koskaan ennen ollut näin paljon positiivista kirjoittelua kaikissa valtakunnan medioissa. Tutustukaapa huviksenne suomalaisiin sukunimiin. Voitte yllättyä!

 18. No niinpä on mitä ihmettä! äkkiä pula-ajan Leijonmieli äidinkielen kurssille ?

 19. Ensimmäisenä pitäisi opetella kirjoittamaan oikein,artikuloinnista puhumattakaan.
  Kun vilkaisee Samin face kirjoituksia lauseiden muodostaminen ja yhdyssanat ovat hänelle todella haastavia,kysymys kunnanjohtajasta kuitenkin että perusasiat pitäisi olla halussa! Eikö vain ?

 20. Terveisiä Sami! Olisit niikuin miehet siellä,eikä Wannabe-julkkistyrkky. Sinä et ole sotilas enään,joten älä asiaa mainitse, Pansio kuittaa!

 21. Älkäähän nyt moittilko,ei nimi miestä pahenna,Sam on mies paikallaan turhaa parhaista,te jotka moititta muuttakaa inariin

 22. Eikai Sam ole nyt Elisa,joko sukua tai sama äidinkielen opettaja ainakin ollut ?

 23. Onpa herättänyt ”keskustelua” tämä uutinen. Keskustelun ”tyyli”lajista päätellen suurin osa kommentoinneista johtaa samalle sylttytehtaalle, liekö sama kommentoija kirjoittanut kaikki tekstit??

 24. Kyllä ihmisten yleinen kanta on hämmästynyt ja häpeän tunne, kun asiasta keskustellut missä vain.

 25. Nyt on kovis nimi leijonanmieli jonka pitäisi nyt muistaa myös johtaa kuntaansa samalla tavalla.

 26. Riitta Loivakin muutti nimensä Miina Äkkijyrkäksi.

 27. Toimittajan kannattaisi myös kerrata oikeinkirjoitussäännöt: 6.12 ei ole päivämäärä, 6.12. on.

 28. Miina Äkkijyrkkä loi uransa tekemällä vuosikymmenet palkittua kuvanveistotaidetta. Muista nimensä muuttaneista joku on tainnut luoda uraansa voittamalla Dali-viiksien kasvatuskilpailun ja osallistumalla tosi-tv-kisoihin.

 29. Vau. Vimpeliin sellaiset terveiset että kunnanjohtajan nimenmuutos ei teitä ulkopuolisen silmissä muuttanut miksikään, mutta nämä reaktiot tekivät kyllä vaikutuksen. Negatiivisen sellaisen.

  Kokeilkaa vaikka vastaisuudessa omaan hiihtoon keskittymistä ??

 30. Samaa mieltä kuin Huh huh, aika pöyristynyt kommenteista! Ai vimpeliläisiä hävettää?? Voi voi! Komea on nimi ja mieskin. Mites se vanha sanonta meneekään nimen pahentamisesta..

 31. Aina Vimpeliä muistaessani, muistan myös Sam Leijonanmieltä. Jos ikinä sattuisimma kohorakkain, rutistaasin ilolla ja riamun kilijahroksella, niin ylypiä (salaa kareskin) olen, koska olette saanhet kunnanjohtajaksenne nuoren ja uskaliaan miehen.

  Miksi te monet häpeätte? Siksikö, kun teitä mukamas säälitään ja pilkataan kunnanjohtajan nimen vaihtamiseen takia? ”mitähän nuo muutkin ajattelevat?” Vaiko siksi, että häpeän ilmaisulla viestitte ympäristöllenne olevanne parempia? Sellainenhan on ajan henki; ei oteta joukkoon, jos et ole kaltaisemme. Olisitte ylpeitä, puolustaisitte itseänne, ellette johtajaanne, kannustaisitte ja opettelisitte vihdoinkin yhteishengen voiman tukemalla toinen toistanne. Kadehtimisen osaa kaikkia, eikö? – Kateus on kuin musta aukko, se imee kaiken valon ympäriltään. Sen seuralaisena on pahansuopuus.

  Iloa ja voimia elämäänne, pysykää psyykeltänne ja fysiikaltanne terveinä, sillä elonkaari on lopultakin lyhyt.
  Ihana nimi: Sam Leijonanmieli!

 32. Vau, hyvä hyvä, rohkea mies menestystä

 33. Tere. Henkilökohtainen asia tämä nimenvaihto. Ja mitäs perskules nimellä väliä,,ei miestä ,naista katsota/ tehdä nimellä vaan taidoilla ja miten pystyvä on hoitamaan esim.kunnan asioita. Että on oikeutettu postiinsa. Että ei muutakuin tsemppiä Sami Leijonanmieli.

  Terveisin/Joel jr. Luoma-aho

 34. Tere. Mutta että kunnanjohtaja on kepuli (keskustalainen),,siitä voidaan olla kylläkin eri mieltä koska olen perussuomalainen,,Halla-ahon äijiä.
  T.Joel jr. Luoma-aho

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*