SOSTE ja Huoltaja-säätiö ovat päättäneet lakkauttaa yhdessä julkaisemansa Noste-lehden taloudellisten syiden perusteella. Sosiaali- ja terveysalan riippumaton aikakauslehti on ilmestynyt vuodesta 2013.

– Julkaisijoille keskeistä on ollut tehdä laadukasta sosiaali- ja terveysalan yleisaikakauslehteä. Lehden kustannuksista suuri osa on katettu tilaus- ja ilmoitustuotoilla, mutta printtimedian alamäen takia tuotot ovat pienentyneet. Tämän vuoksi julkaisijat ovat todenneet, että lehden laadun säilyttäminen ei ole enää mahdollista. Tässä tilanteessa Nosteen julkaisijat pitävät lehden lakkauttamista vastuullisena ratkaisuna, SOSTEn tiedotteessa todetaan.

Nosteen lopettamisella ei ole suoria henkilöstövaikutuksia. Lehden päätoimittaja Panu Laturi keskittyy SOSTEn vaikuttamistoiminnan sekä tutkimus-, tapahtuma- ja koulutustoiminnan johtamiseen. Lehden toimituspäällikkönä työskennellyt Lea Suoninen-Erhiö siirtyi viime syksynä Huoltaja-säätiön toiminnanjohtajaksi.

SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry on valtakunnallinen kattojärjestö, joka kokoaa yhteen yli 200 sosiaali- ja terveysalan järjestöä sekä useita kymmeniä muita toimijoita.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*