OAJ:n Olli Luukkainen hakee tulevalta liittokierrokselta palkankorotusta opettajille. Nähtäväksi jää, miten käy. (Kuva: Ville Miettinen)

Lisää palkkaa liittokierroksella, opettajien todellinen työaika seurantaan ja turhat kikkailut pois opettajien työsuhteiden alkamisessa. Siinä OAJ:n linjaukset alkavalle kouluvuodelle ja syksyn liittokierrokselle.

– Opettajat ja muut julkisen sektorin koulutetut työntekijät edellyttävät palkankorotuksia ensi syksyn neuvotteluissa. Kun sopimuksista neuvotellaan pitkästä aikaa liittokierroksella, voidaan neuvotella myös välttämättömien palkkaohjelmien käynnistämisestä palkkaustason turvaamiseksi, arvioi OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen.

Luukkaisen mielestä julkista sektoria ei ole mahdollista jättää jälkeen työmarkkinoiden yleisestä ansiokehityksestä. Kunta-alan neuvottelusopimuksen Luukkainen uskoo syntyvän vasta alkuvuodesta, kun tiedossa on yksityisen sektorin palkankorotustaso.

-Työ koulutuksessa on huippulaadukasta, tehokasta ja tuottavaa. Se ei ole tulossa alennusmyyntiin, vaan ehdottomana tavoitteena on ostovoiman parantaminen. Palkankorotuksia ei voi juurikaan korvata veronalennuksilla, koska ne nakertavat julkisten palveluiden muutenkin alimitoittunutta rahoituspohjaa, Olli Luukkainen painottaa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Työaikaan huomiota

OAJ:n kouluvuoden avausinfossa esiin nostettiin myös opettajien oman työajan seuranta. Uudet oppimismenetelmät ovat muuttaneet opettajien työnkuvaa ja luokan ulkopuolinen työ on kasvanut merkittävästi.

-Tarjoammekin tästä syksystä lähtien opettajan ja rehtoreiden työmäärän seurannan välineeksi Vipu-ohjelmaa, joka on OAJ:n kehittämä opettajan henkilökohtainen apuväline. Toivomme, että opettajat ja rehtorit ottavat sen laajasti käyttöön, Luukkainen toteaa.

Tuomion Olli Luukkaiselta sai myös useiden kuntien omaksuma malli palkata uudet opettajat töihin vasta koulun alkaessa, eikä elokuun alusta, kuten aiemmin on tapana ollut. OAJ:n edustajan mielestä tällöin opettaja joutuu hyppäämään luokan eteen ilman tarvittavaa ennakkovalmistelua.

-Tämä on työnantajilta raukkamaista toimintaa ja alkaa olla työsuojelukysymys, Luukkainen täräytti kouluvuoden alkuun. 

Aiheesta OAJ:n sivuilla

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*