Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt 35 miljoonaa euroa avustuksina yleissivistävien oppilaitosten ja päiväkotien sisäilma- ja kosteusvaurioiden korjaushankkeisiin ja kosteusvaurioituneita rakennuksia korvaaviin uudisrakennushankkeisiin.

Kyseessä on merkittävä panostus koulujen ja päiväkotien työskentely-ympäristöjen parantamiseen.

– Terveellinen ja turvallinen opiskelu- ja työskentely-ympäristö on jokaisen oikeus. Tilanne, jossa toimimattomat tilat sekä rakentamisen ongelmat sairastuttavat oppilaitosten ja päiväkotien henkilökuntaa sekä lapsia ja nuoria on kestämätön, sanoo opetus- ja viestintäministeri Krista Kiuru.

– Nyt päätetyt merkittävät avustukset tulevat parantamaan tilannetta tuhansien ihmisten kohdalla, samalla helpottaen erityisesti rakennusalan työllisyystilannetta.

Avustushakemuksia ministeriö sai 155. Hakemusten kustannusarviot olivat yhteensä 501 miljoonaa euroa.

Aluehallintovirastot antoivat hankkeista päätösehdotukset opetus- ja kulttuuriministeriölle. Valtioneuvoston antaman asetuksen 875/2013 mukaisesti ministeriö myönsi valtionavustusta kaikille tukikelpoisille ja tukiehdot täyttäville hankkeille.

Avustusta myönnettiin kunnan taloudellisesta tilanteesta riippuen 10­–15 % hyväksyttyihin kustannuksiin 94 hankkeeseen, joista 57 oppilaitosten hankkeita, 35 päiväkotihankkeita ja kaksi koulun ja päiväkodin yhteishanketta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä