Kunnat voivat sisällyttää hakemukseensa alueellaan toimivat yksityiset päiväkodit ja harjoittelukoulut. Avustusta on haettavissa käytettäväksi lukuvuoden 2023–2024 loppuun. Kuva: Seppo Haavisto

Opetus- ja kulttuuriministeriö jakaa 58 miljoonan euron edestä koronatukea varhaiskasvatukseen sekä esi- ja perusopetukseen. Avustuksella on tarkoitus tasoittaa koronaepidemian vaikutuksia ja tukea lasten ja nuorten kehitystä, oppimista ja hyvinvointia vuosina 2022-24. 

-Jokaisella lapsella on oikeus saada varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa tarvitsemansa tuki. Nyt korona-ajan myötä tarvetta tähän tukeen on poikkeuksellisen monella, opetusministeri Li Andersson sanoo tiedotteessa. 

Avustuksen tavoitteena on varmistaa etenkin heikoimmassa asemassa olevien, vieraskielisten, maahanmuuttotaustaisen sekä erityisen ja tehostetun tuen piirissä olevien lasten oppiminen ja kehitys. Lisäksi sillä on määrä tukea niitä lapsia, joiden kohdalla koronapandemia lisäsi riskiä syrjäytyä.

–Tällä rahoituksella puramme syntynyttä oppimisvelkaa ja varmistamme riittävän tuen sitä tarvitseville. Lisäresurssi helpottaa myös kuormittuneiden opettajien työtaakka, Andersson toteaa. 

Avustusta voidaan käyttää esimerkiksi erityisopettajien, resurssiopettajien ja koulunkäynninohjaajien palkkaamiseen. Hakuaika päättyy 15. syyskuuta, ja päätökset on määrä tehdä lokakuun aikana. Hakuilmoitus löytyy tästä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*