Porin ja Rauman kaupungit sekä Eurajoen kunta ovat hämmästyneitä ja tyrmistyneitä siitä, että TVO:n ajaman Olkiluoto 4-hankkeen jatkoaika ollaan kieltämässä. Kunnat korostavat, että ydinvoimahankkeen taloudelliset vaikutukset ovat merkittäviä ja TEM:n esittämät perustelut kestämättömiä ja pitkälti poliittisia. Työ- ja elinkeinoministeriö ilmoitti maanantaina, ettei lisäaikaa TVO:n valmistelemalle ydinvoimahankkeelle myönnetä.

Kuntien tänään julkaisemassa yhteisessä julkilausumassa korostetaan, että Olkiluoto 4 -hanke on useiden miljardien investointi, joka tuo toteutuessaan merkittävän piristysruiskeen koko suomalaiselle kansantaloudelle. Pori, Rauma ja Eurajoki pitävätkin vastuuttomana, että valtio on omilla toimillaan vaarantamassa Olkiluoto 4 -hankkeen toteutumisen.

Kunnat korostavat Satakuntaliiton tavoin, että kuntien mahdollisuudet ottaa vastaan suuri ydinvoimalaitostyömaa ja tuottaa sen tarvitsemat palvelut on todettu Olkiluoto 3 -hankkeen osalta hyviksi. Palvelut on rakennettu Eurajoella, Raumalla, Porissa myös Olkiluoto nelonen huomioiden. Kuntien mielestä valtion ei tulisi tässä taloudellisessa tilanteessa omilla toimillaan vaikuttaa negatiivisesti Suomen menestymismahdollisuuksiin.

 

MainosLue kannanotto kokonaisuudessaan Porin kaupungin nettisivuilta

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*