Alexander Stubb oli selkeä ykkönen presidentinvaaleissa talvella. Kuva: Ilkka Loikkanen

Vaasan yliopisto myöntää kunniatohtorin arvon Suomen tasavallan presidentille. Alexander Stubb saa kunniatohtorin arvon, joka on korkein mahdollinen huomionosoitus yliopistolta.

Yliopiston tiedotteen mukaan kansainvälisistä suhteista filosofian tohtoriksi väitellyt Stubb on esimerkillinen vaikuttaja.

– Joka on urallaan kiinnittänyt huomiota tiedon, tieteen ja osaamisen merkitykseen päätöksenteossa.

Alexander Stubb toimi ennen presidenttiyttään Euroopan yliopistoinstituutin professorina ja laitoksen johtajana Italian Firenzessä.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Hän on entinen kokoomuksen kansanedustaja, europarlamentaarikko, puoluejohtaja ja moninkertainen ministeri. Stubb on toiminut muun muassa ulkoministerinä, Eurooppa- ja ulkomaankauppaministerinä, pääministerinä ja valtiovarainministerinä.

Ministerin tehtävien jälkeen hän toimi Euroopan investointipankin varapääjohtajana. Ennen poliittista uraansa Stubb työskenteli tutkijana ulkoministeriössä, Suomen pysyvässä edustustossa Euroopan unionissa sekä Suomen Akatemiassa.

Koko Suomi mielessä

Vaasan yliopisto järjestää tohtoripromootion 19.–21. syyskuuta 2024. Yliopisto myöntää promootiossa kunniatohtorin arvon yhteensä kahdelletoista henkilölle, jotka ovat tieteellisesti tai yhteiskunnallisesti ansioituneita.

– Kunniatohtorien nimittämisessä olemme kiinnittäneet huomiota sekä tieteelliseen että yhteiskunnalliseen vaikuttavuuteen ja merkitykseen niin Vaasan yliopistolle kuin koko Suomelle, Vaasan yliopiston rehtori Minna Martikainen sanoo tiedotteen mukaan.

Promootiossa kunniatohtorin arvon saa Stubbin lisäksi finanssineuvos Katju Holkeri, professori Tim Baines ja maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah (kd.), joka on Vaasan yliopiston alumni.

Lisäksi kunniatohtorin arvon saavat professori Iftekhar Hasan, hallitusammattilainen Anne Korkiakoski, professori Roberto Verganti, yritysjohtaja Jacob Wallenberg, talouspoliittinen asiantuntija Johnny Åkerholm, professori Piotr Bielaczyc, professori Angappa Gunasekaran sekä ABB:n toimitusjohtaja Björn Rosengren.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*