Kotkan keskustasta 11 kilometrin päässä sijaitseva Sunila on arkkitehti Alvar Aallon suunnittelema työntekijöiden asuinalue, joka nousi vuosien 1937 ja 1954 välillä viereisellä saarella toimivan sellutehtaan kupeeseen. Sunilan kehittämistyössä tiiviisti mukana olevan helsinkiläis-sunilalaisen Jani Kylmäsen kakkoskoti ja kesämökki sijaitsee Mäntylässä. Kylmäsen mielestä alueen paikallista arvostusta pitäisi lisätä ja tunnettuutta kasvattaa myös kansainvälisesti. Kuva: Liisa Takala

Aurinko paistaa Kotkan Sunilaan, jonne on Kotkan keskustasta Kotkansaarelta noin 11 kilometriä. Karhulan keskusta on vain kolmen kilometrin päässä.

Sunila on arkkitehti Alvar Aallon suunnittelema työntekijöiden asuinalue, j...

Haluatko lukea enemmän? Kirjaudu sisään tilaajatunnuksillasi, tai tartu tarjoukseen ja tilaa tästä Kuntalehti kuukaudeksi maksutta!

Ensimmäinen kuukausi on ilmainen, jonka jälkeen saat kolme kuukautta tarjoushintaan yhteensä 19,90 €.

Voit perua tilauksen tarjousjakson päättyessä tai antaa sen jatkua normaalihintaisena. Tilaus jatkuu automaattisesti, ellei sitä peruta.

Kuntalehden digitilaajana saat pääsyn kaikkiin verkkosisältöihin, tähtijuttuihin sekä kattavaan näköislehtiarkistoon.

Haluatko uppoutua uutisiimme myös ilman päätelaitteita? Täydennä tilaustasi printillä! Tilaa printtilehti osoitteessa kuntalehti.fi/tilaa