Espoo oppivana kaupunkina on mukana kirjassa, jossa esitellään 12 esimerkkiä ympäri maailmaa.

Espoon kaupunki on palkittu YK:n kasvatus- tiede- ja kulttuurijärjestö UNESCOn Oppiva-kaupunki palkinnolla saavutuksistaan elinikäisen oppimisen edelläkävijänä ja mahdollistajana.

Palkinto luovutettiin Mexico Cityssä Meksikossa pidettävässä oppivien kaupunkien konferenssissa.

Espoo on yksi kahdestatoista esimerkkikaupungista, jotka esitellään konferenssin yhteydessä julkaistussa kirjassa. Kirjassa käsitellään mm. Espoon panostusta kestävään kehitykseen, tietotekniikan hyödyntämistä opetuksessa ja matalan kynnyksen kulttuuripalveluita.

Espoon konferenssipuheenvuorossa kaupungin tapoina edistää oppivaa kaupunkia nostettiin esille mm. joustavat oppimisen tilat -hanke, koululaisille suunnattu yrityskylä, kirjaston pajatoiminta, Konsti-perheohjaus, senioreille suunnattu digitaalinen kohtauspaikka sekä energiatietopalvelu.

Puheenvuorossa todettiin myös, että Espoolla on yhä monia haasteita ratkaistavana, mutta kehittämällä oppivaa kaupunkia niihin on mahdollisuus löytää ratkaisuja. Espoon tapaa toimia, onnistuneita ratkaisuja ja kärkihankkeita esitellään myös paikalliselle arvovaltaiselle asiantuntijajoukolle erillisessä seminaarissa.

Oppivan kaupungin rakentaminen perustuu innovaatioille, joita syntyy eri osapuolten yhteistyössä. Siksi tavoitetta edistetään yhdessä kuntalaisten, koulutusorganisaatioiden, yritysten ja yhteisöjen kanssa.

– Espoo hyödyntää kehittämistyössä espoolaista asiantuntemusta ja tarjoaa kehittämiskumppanuutta oppilaitoksille, yhteisöille ja yrityksille niin paikallisesti, kansallisesti kuin kansainvälisesti. Kaupungin rooli on luoda edellytyksiä, koota verkostoja ja tarjota paras mahdollinen alusta oppimiselle, Espoon tiedotteessa todetaan.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*