Kuva: Ville Miettinen

Espoon kaupunginhallitus päätti maanantaina, että se ei puolla esitystä Saunalahden koulun rehtorin erottamisesta. Erottamista oli esittänyt kaupungin sivistystoimen johtaja.

Saunalahden rehtorin erottaminen on herättänyt paljon keskustelua julkisuudessa. Helsingin Sanomat uutisoi pari viikkoa sitten, että Espoon opetustoimen johtaja ei ollut suostunut erottamaan rehtoria. Useat koulun oppilaiden vanhemmat olivat vastustaneet erottamista voimakkaasti. Me-säätiö ilmoitti omassa kannanotossaan, että erottamisen taustalla on kiista säätiön ja Espoon kaupungin välillä.

Rehtori oli kehittänyt koulutyöskentelyä yhteishankkeessa Me-säätiön kanssa ja palkittu tästä toiminnasta kouluhyvinvoinnin edistämisestä ja syrjäytymisen vähentämisestä.

Espoon kaupunki kiisti, että erottamisessa olisi taustalla erimielisyydet Me-säätiön kanssa.

Kaupunginhallitus totesi maanantaina, että sille ei ole esitetty sellaista riittävää näyttöä, jolla rehtori tulisi irtisanoa, vaikka rehtorin saamat varoitukset ovat aiheellisia.

”Täten kaupunginhallitus hylkää esitetyn irtisanomisen. Toimialan ja koulun yhteistyönä tarvitaan tehokasta, kannustavaa ja luottamusta synnyttävää johtamista. Kaupunginhallitus kehottaa toimialaa tehokkain toimenpitein varmistamaan, että Saunalahden koulun toiminta saadaan hyväksi. Tämä on suoritettava yhteistyössä kouluyhteisön kanssa. Tuloksista on raportoitava myös kaupunginhallitusta”, Espoo tiedottaa.

Sivistystoimen johtaja  jätti eriävän mielipiteen kaupunginhallituksen päätökseen.

Miettinen Ville
Miettinen Ville
ville.miettinen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*