Kuva: Ville Miettinen
Suomen Palloliiton toinen varapuheenjohtaja Kaarlo Kankkunen kertoo, että EU:n rakennerahastoista on viimeksi kuluneiden neljän vuoden aikana tuettu 13 tekonurmikentän ja neljän jalkapallohallin rakentamista pienemmille paikkakunnille eri puolella Suomea. Näihin hankkeisiin on saatu rahoitusta myös opetusministeriöltä ja UEFA:n HatTrick-ohjelmasta.

Euroopan alueiden komitea (AK) ja Euroopan jalkapalloliitto Uefa pyrkivät yhteisvoimin edistämään EU-rahoituksen saatavuutta urheilussa. AK:n puheenjohtaja Karl-Heinz Lambertz ja UEFA:n ensimmäinen varapuheenjohtaja Karl-Erik Nilsson allekirjoittivat Brysselissä 28. marraskuuta yhteisen julistuksen, jossa korostetaan EU:n alueellisten investointien – EU:n koheesiopolitiikan – merkitystä paikallisen urheiluinfrastruktuurin tukena ja alueellisen yhteenkuuluvuuden edistämisessä.

Konferenssiin kokoontui osanottajia EU:n toimielimistä – mukana oli myös koulutus-, kulttuuri-, nuoriso- ja urheiluasioista vastaava EU-komissaari Tibor Navracsics – sekä edustajat UEFA:n 55 kansallisesta jalkapalloliitosta. Tapahtumassa korostettiin EU-rahoituksen merkitystä urheilulle #CohesionAlliance -aloitteen puitteissa. Tämä EU:n laajuinen yhteenliittymä pyrkii takaamaan, että EU:n koheesiopolitiikka pysyy unionin tulevaisuuden kulmakivenä.

Karl-Heinz Lambertzin mukaan alueiden komitealla ja UEFA:lla on sama yhteenkuuluvuuden ja yhteisvastuullisuuden vahvistamisen tavoite Euroopassa.

– Investoiminen urheiluun edistää terveyttä, sosiaalista osallisuutta, matkailua ja talouskehitystä. Tämän vuoksi on tärkeää, että EU asettaa edelleen riittävästi käyttöön koheesiopolitiikan varoja, jotta alueet ja kunnat voivat tarjota asianmukaista urheiluinfrastruktuuria asukkailleen. Tällä tavoin EU:n rakennerahastojen kautta parannetaan yhteisöjemme elämänlaatua ja terveyttä, Lambertz sanoo alueiden komitean tiedotteessa.

UEFA:n ensimmäinen varapuheenjohtaja Karl-Erik Nilsson , joka allekirjoitti #CohesionAlliance – periaatejulistuksen 20. maaliskuuta 2018, painotti: ”UEFA uskoo urheilun merkitykseen ja tukee HatTrick assistance -ohjelmansa kautta merkittävästi infrastruktuuria ja urheilutoimintaa kaikkialla Euroopassa. UEFA:n pyrkimyksiä on kuitenkin tuettava erityisellä EU-rahoituksella etenkin ruohonjuuritasolla. Investoimalla urheiluun investoidaan Euroopan tulevaisuuteen. Urheilujärjestöjen, kansallisten viranomaisten ja EU:n on tehtävä yhteistyötä, jotta olemassa olevia rahoitusmahdollisuuksia voidaan hyödyntää mahdollisimman hyvin.”

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä