Hankoniemen yläaste ja lukio toimivat 1980-luvun alun kaksikerroksisessa tiilirakennuksessa, jossa on painittu kosteus- ja sisäilmaongelmien kanssa pitkään. Kotitalousopettaja Päivi Lind sairasteli jatkuvasti, kunnes keittiön liesituulettimet uusittiin, ilmanvaihtoa säädettiin ja luokkahuone peruskorjattiin. Tällöin osa lattiasta sai savipäällysteen. Savi on vain yksi hengittävistä materiaaleista, mutta se toimii, rehtori Veli-Jukka Rousu sanoo. Sitä ei tiedetä, voiko savi puhdistaa sisäilmaa. Tuon selvittämiseksi ollaan kokoamassa poikkitieteellistä tutkimusryhmää. (Kkuva: Liisa Takala)

Lattia Hankoniemen yläasteen ja lukion kotitalousluokassa Hangossa on harmaanvihertävä, vähän likaisenvärinen, kirjava kuin isolla pensselillä ronskisti sudittu. Se on savea.

Kaunis lattia ei ole. Arkakin se on, sanoo kotitalousopettaja

Haluatko lukea enemmän? Kirjaudu sisään tilaajatunnuksillasi, tai tartu tarjoukseen ja tilaa tästä Kuntalehti kuukaudeksi maksutta!

Ensimmäinen kuukausi on ilmainen, jonka jälkeen saat kolme kuukautta tarjoushintaan yhteensä 19,90 €.

Voit perua tilauksen tarjousjakson päättyessä tai antaa sen jatkua normaalihintaisena. Tilaus jatkuu automaattisesti, ellei sitä peruta.

Kuntalehden digitilaajana saat pääsyn kaikkiin verkkosisältöihin, tähtijuttuihin sekä kattavaan näköislehtiarkistoon.

Haluatko uppoutua uutisiimme myös ilman päätelaitteita? Täydennä tilaustasi printillä! Tilaa printtilehti osoitteessa kuntalehti.fi/tilaa