Helsingissä on tavoitteena nostaa kaupunki esiin lähiökehityksen kansainvälisenä suunnannäyttäjänä.

Kymmenessä Helsingin lähiössä ja kaupunginosassa järjestetään 25.9.–1.10. uusi festivaali kaupungista kaupunkilaisille. Lähiöfest2017 on Helsingin kaupungin tietojen mukaan laajin Suomessa koskaan järjestetty lähiöihin keskittyvä tapahtuma.
Se on tarkoitus yhdistää eri toimijoita. Tapahtuman tekoon on kutsuttu tahoja, joiden käsissä lähiöiden muutos on. Mukaan on kutsuttu kaupungin eri toimijoita yli sektorirajojen, eri kokoisia yrityksiä, yhdistyksiä, yliopistoja ja aktivisteja sekä asukkaita.

Tapahtumapaikat ovat erilaisia kaupunginosia: Kannelmäki, Vuosaari, Herttoniemenranta, Kontula, Lauttasaari, Siltamäki, Pohjois-Haaga, Jakomäki, Malmi ja Kalasatama.

Oman tapahtuman voi liittää mukaan

Kuka tahansa järjestäjä voi liittää oman tapahtumansa yleiseen tiedostoon. Mukaan odotetaan esimerkiksi pop-up-ravintoloita, naapurustojuhlia ja yöskeittausta.

Lähiöfest2017 kannustaa lähtemään turistiksi omaan kotikaupunkiin.

Kiertelyä innostetaan viikonloppuna 30.9.–1.10. kisalla, johon voi osallistua käymällä eri tapahtumissa. ja ottamalla kuvia sosiaaliseen mediaan

Kisa on yksi Suomi100-ohjelmassa mukana olevista osioista. Tapahtumia on toteuttamassa useita eri toimijoita asukasyhdistyksistä pieniin yrityksiin ja yksittäisiin aktiiveihin ja taiteilijoihin. 

Festivaalin tavoitteena on muodostua perinteeksi ja levitä ympäri maata.

Tapahtumatoreilla syödään ja oleillaan

Festivaalin päätukija Helsingin kaupunki avaa festivaaliviikonloppuna neljä tapahtumatoria kohtaamispaikoiksi. Tapahtumatoreilla syödään yhteisessä pöydässä kaupunkilaisten kuvittaman pöytäliinan ääressä. Toreilla on myös katettu oleilutila, jossa voi kuunnella kulmalavan puheenvuoroja ja ohjelmaa.

Katutaidekesä jatkuu toreilla syksyyn, ja kaupunkilaiset pääsevät myös itse taiteilemaan terveisensä lähiöihin.

Kullakin torilla on lisäksi omaa alueeseen liittyvää ohjelmaansa – ruokaa, taidetta, tanssia, laulua, kaupantekoa, käsillä tekemistä, vertaisoppimista, kaupungin uudistumista, yhdessäoloa ja uusia kohtaamisia. Lapsille on luvassa tekemistä, muun muassa liikuntaa ja musiikkia.

Tapahtumasta tarkemmin sen verkkosivuilla

 

 

Eero Karisto
Eero Karisto
eero.karisto@aucuparia.fi
0
JAKOA
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*