Kiitos kaikille pihapelikavereille, ystäville kentillä ja kenttien ulkopuolella, minua opettaneille opettajille, bussi nro 18:n kuskeille, ihan kenelle tahansa turkulaiselle! Te saitte tämän turkulaisen uskomaan unelmiinsa, ja olen äärettömän ylpeä saadessani aina palata Turkuun ja kutsua Turkua kodikseni, Lukas Hradecky suitsuttaa. Kuva: Tiina Pirilä

Jalkapallon A-maajoukkueen ykkösmaalivahti Lukas Hradecky on valittu vuoden turkulaiseksi 2021. Myös vuoden urheilijaksi valittu Hradecky sai Turun kaupungin järjestämässä äänestyksessä todellisen äänivyöryn, häntä äänesti 7 623 turkulaista. Ääniä annettiin ennätysmäärä 21 149.

Toiseksi äänestyksessä tuli kebabravintoloitsija Khaled Azizi 5 567 äänellä.

Turun kaupungin tiedotteen mukaan äänestäjät kuvailivat Hradeckya posiitiiviseksi ja tunnetuksi turkulaiseksi, joka tuo Turkua ja erityisesti Runosmäen kaupunginosaa positiivisessa valossa esiin maailmalla. Hradecky kasvoi Turun Runosmäen lähiössä.

– Lukas Hradecky nostaa aina vahvalla Turun murteellaan Turun ja erityisesti kotilähiönsä esiin. Hän on tehnyt Turkua ja Runosmäkeä tunnetuksi maailmalla – se on upeaa, sanoo Turun pormestari Minna Arve.

Runosmäkeen tulevaa tekonurmikenttää aletaan kutsua Lukas Hradecky -kentäksi. Kentälle tulee hänen nimeään kantava laatta, ja suunnitelmissa on myös Lukas Hradeckyn nimen maalaaminen kentän pintaan maalin eteen. 

– Esikuvilla on valtava merkitys etenkin nuorille, mutta ihan kaikenikäisille. Lukas Hradecky on esikuva. Haluamme kunnioittaa hänen työtään ja asennettaan tälläkin tavalla eli nimeämällä hänen kotilähiönsä jalkapallokentän hänen nimellään, pormestari Arve sanoo.  

Lukas Hradeckyn mukaan Runosmäki ja Turku tarjosivat turvallisen ympäristön kasvaa pikkupojasta mieheksi.

– Osa minua tulee aina pysymään Runosmäessä ja Turun esille tuominen tulee varmasti jatkumaan mihin tahansa tieni maailmalla viekään, hän sanoo.  

Edellinen voittaja Vuoden turkulainen -äänestyksessä oli muusikko Ressu Redford. Titteli mennyt urheilupiireihin aiemmin vuonna 2017, jolloin Vuoden turkulaiseksi valittiin Kiss My Turku -tamma.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*