Hyvinkääläiset vanhemmat voivat valita vauvalleen bodyn kahdesta vaihtoehdosta. Bodya koristaa joko rautatieomenapuu tai Hevinkää-logo. Kuva: Hyvinkään kaupunki

Hyvinkää muistaa kaupunkiin syntyviä vauvoja bodylla. Hyvinkääläiset vanhemmat voivat noutaa kaupungin tarjoaman lahjan museokeskus Taikasta.

–Ensimmäiset perheet ovat jo omansa noutaneet. Olemme varautuneet jakamaan tänä vuonna kolmisen sataa bodya, kertoo Hyvinkään kaupungin viestintäpäällikkö Mia Hyvärinen.

Kaikki Hyvinkäällä syntyneiden lasten vanhemmat saavat neuvolasta postikortin, jossa kerrotaan tarkemmat ohjeet lahjan noutamiseksi.

Vanhemmat voivat valita oman maun mukaan kahdesta vaihtoehdosta. Toisessa on bodyssa Hevinkää-logo ja toiseen on painettu riippuvaoksainen rautatieomenapuu.

–Se on Hyvinkäällä toimineessa Valtion rautateiden keskuspuutarhassa aikoinaan kehitetty koristeomenapuu, joka levisi täältä rautatiepuistoihin eri puolelle maata.

Painotyöstä vastaa paikallinen yrittäjä, ja halukkaat voivat myös ostaa bodeja museokeskus Taikasta. Myytävänä on myös Hevinkää-logolla varustettuja t-paitoja ja kasseja.

Akaassa käytössä oma kuosi

Hyvinkään lisäksi esimerkiksi Akaa lahjoittaa kaupunkiin syntyville vauvoille bodyn. Asua koristaa tekstiilisuunnittelija Merja Palinin luoma Akaa-kuosi.

Ensimmäiset bodyt tulivat jakoon syksyllä 2021 ja alun perin niitä oli tarkoitus jakaa 120 kappaletta eli noin vuoden ajan.

Mainos–Olemme saaneet bodystä paljon hyvää palautetta, ja siksi olemme halunneet jatkaa niiden jakamista. Tilasimme juuri 150 uutta bodya, kertoo viestintäasiantuntija Sini Kantola Akaan kaupungilta.

Akaalaisvauvat saavat bodyn äitiysneuvolasta ensimmäisen käynnin yhteydessä. Bodyt on valmistettu pehmeästä luomupuuvillatrikoosta ja ne on tehty Akaassa.

–Akaa-kuosi on tehty sillä ajatuksella, että kaikki paikalliset yritykset ja yhdistykset saavat käyttää sitä vapaasti ja siitä on tehty muun muassa mukeja, tarjottimia ja tyynyjä.

Akaan kaupunki on teettänyt kuosista trikoo- ja puuvillakangasta, jota paikallinen yrittäjä myy. Kuosi näkyy myös katukuvassa, kuten matkailijoille suunnatuissa tienvarsikylteissä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*