Joroisten kunnanjohtaja Jaakko Kuronen (pokaali kädessä) ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Jani Kautto (kesk.,) juhlivat tunnustusta Urheilugaalassa. (Näyttökuva Urheilugaalan twitterjulkaisusta)

Joroisten kunta palkittiin Suomen liikkuvimpana kuntana 2021 Urheilugaalassa torstaina.

Kuntaliiton tiedotteessa todetaan palkitsemisperusteista, että Joroinen on liikuntamyönteinen kunta, joka tarjoaa kuntalaisilleen monipuoliset ja hyvin hoidetut liikuntapaikat sekä liikunnanohjausta kaiken ikäisille. Joroinen on myös hyvä esimerkki pienen kunnan resurssiviisaasta, mutta kuntalaisten hyvinvointia laajasti lisäävästä toiminnasta.

Kunnanjohtaja Jaakko Kurosen mukaan Vuoden liikkuvimman kunnan titteli on ennen kaikkea osoitus Joroisten hengen voimasta ja tärkeä tunnustus käytännön tekijöille.

-Kunnassa viranhaltijat, päättäjät, toiminnan vetäjät, liikkujat ja talkooväki ovat yhdessä tehneet määrätietoista työtä kuntalaisten liikkeen lisäämiseksi ja olosuhteiden kehittämiseksi, Kuronen iloitsee.

Kuntaliiton toimitusjohtajan Minna Karhusen mukaan Joroisista huokuu lämpö ja tekemisen meininiki.

– Innovatiivinen uusiomateriaalien käyttö ja kunnan rooli kuntalaisten omaehtoisen tekemisen mahdollistajana osoittavat, että suhteellisen pienetkin panostukset lisäävät laajasti kuntalaisten liikkumisen edellytyksiä.

Suomen liikkuvin kunta -kilpailu järjestettiin tänä vuonna neljättä kertaa Kuntaliiton, opetus- ja kulttuuriministeriön ja Urheilugaalan yhteisvoimin. Kilpailussa etsittiin kuntaa, jonka kuntalaisten liikunnallisen elämäntavan vahvistamisessa on huomioitu kestävä kehitys. Kolmen finalistikunnan valinnassa painottui etenkin omaleimaisuus, yhteistyön monimuotoisuus sekä oman yhteisön voima.

Finaaliin ylsivät Joroisten lisäksi Janakkala ja Seinäjoki.

Lopullisen valinnan Suomen liikkuvimmaksi kunnaksi teki Urheilugaalan Suuri raati, johon kuuluu yli 300 yhteiskunnan eri alojen edustajaa ympäri Suomen.

Joroisten kunta iloitsi voitosta myös Facebookissa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*