Sopimusta allekirjoittavat johtaja Zhou Zengwei (vas.) ja rehtori Matti Manninen. Taustalla strategiajohtaja Kari Pitkänen. Kuva: Tarja Vänskä-Kauhanen

Jyväskylän yliopisto ja Shanghain kaupungin opetushallinnosta vastaavan Shanghai Municipal Education Commissionin (SMEC) ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen, jonka osana Jyväskylän yliopistoon perustetaan yhteishankkeena shanghailaisten opettajien täydennyskoulutukseen ja koulutusyhteistyön kehittämiseen tähtäävä keskus (Center for Shanghai Teacher Training and Collaboration).

Sopimus allekirjoitettiin tänään SMEC:n delegaation vieraillessa apulaispääsihteerinsä Wang Pingin johdolla Jyväskylän yliopistossa-

Sopimuksen taustalla on ajatus, että kaksi kansainvälisten PISA-tutkimusten perusteella vahvana näyttäytyvää koulutustoimijaa voivat hyötyä alueiden välisestä keskinäisestä yhteistyöstä opettajankoulutusta ja koulutusjohtamista kehitettäessä.

Jyväskylän yliopiston ja SMEC:n välinen yhteistyö on käynnistynyt jo 2010-luvun alussa. Sen myötä Jyväskylässä on annettu täydennyskoulutusta jo useammalle shanghailaisten opettajien ja koulujohtajien ryhmälle. Kouluttajina ovat toimineet etupäässä yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan asiantuntijat ja koulutukset on organisoinut yliopiston tytäryhtiö EduCluster Finland Oy.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*