Kainuussa yhdistyvät kalevalaiset perinnemaisemat ja nykyaikaiset puitteet muun muassa musiikin tekemiseen. Kuva: Kainuun kuvapankki

Nälkämaan laulun uusi versio julkaistiin perjantaina 3. toukokuuta Spotifyssa ja muissa suoratoistopalveluissa Ilmari Kianto 150 -juhlavuoden kunniaksi. Kappaleen musiikkivideo löytyy Kainuun omalta Youtube-kanavalta ja katsottavissa myös tässä:

Kappale sai alkunsa ja on tuotettu osana Sotkamo International Music Camp -biisintekoleiriä yhteistyössä Sotkamon ja Suomussalmen kuntien sekä Kainuun liiton kanssa. Videon teossa mukana ovat olleet kaikki Kainuun kunnat.

Nälkämaan laulun uusi tuotanto liittyy Kainuun maakuntabrändin uusiutumiseen ja on tekijöiden mukaan oiva esimerkki Kainuun mahdollisuuksista kulttuurituotannon sydämenä, jossa rikas historia ja moderni asenne paiskaavat kättä.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Ilmari Kiannon sanoittaman ja Oskari Merikannon säveltämän Nälkämaan laulun ovat sovittaneet ja tuottaneet tuottaja Jukka Backlund ja amerikkalainen biisintekijä Casey Sabol. Backlund tunnetaan muun muassa kansainvälisesti menestyneen Sunrise Avenuen tuottajana ja Sabol muun muassa Grammy-ehdokkaana olleen Periphery-yhtyeen ex-laulajana. He ovat myös miksanneet uuden Nälkämaan laulun.

Uutta versiota tulkitsevat paraikaa toukokuun Pohjois-Amerikan ja Kanadan kiertueelle valmistautuva Battle Beast -yhtyeen laulaja Noora Louhimo, lemiläisen metallimenestysyhtye Stam1nan keulakuva Antti Hyyrynen sekä Casey Sabol.

Nälkämaan laulussa kanteletta soittaa Ida Elina ja kainuulaisen jousikvarteton muodostavat Heli-Maarit Leppioja, Laura Matilainen, Minna Blom ja Pietari Willey.

//korjattu otsikon kirjoitusvirhe 3.5.2024 klo 14.00//

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*