Vain 1,4 prosenttia kainuulaisista käyttää kulttuuripalveluita 1–3 kertaa kuukausittain THL:n alueellisen terveys- ja hyvinvointitutkimuksen mukaan.. (Kuva: Ville Miettinen)

Kainuun kirjastoissa kokeillaan lapsiperheiden yllätyskasseja, jotka tarjoavat lapsiperheille yhdessä tekemistä, palkittuja lastenkirjoja ja ajankohtaista luettavaa vanhemmille.

Yllätyskassin sisältö kootaan kirjaston aineistosta. Kassissa on myös perheille tarkoitettuja esitteitä ja muuta materiaalia.

Kirjakassien sisältö on koottu yhteistyössä Kainuun soten lapsiperheiden sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöiden ja kirjastojen henkilökunnan kesken.

Yllätyskasseja voi lainata Kainuun alueen kirjastoista kesä-elokuusta 2017 alkaen ja kokeilua on tarkoitus jatkaa vuoden loppuun saakka. Yllätyskasseja on tarjolla Kajaanin, Kuhmon, Sotkamon, Ristijärven ja Suomussalmen kirjastoissa. 

Kampanjalla edistetään samalla lasten oikeuksien tunnettavuutta. Yllätyskassit ovat osa Kainuun alueen lasten ja nuorten maakunnallista lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelmaa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä