Yhdettätoista kertaa järjestetyssä valtakunnallisessa joulukorttikeräyksessä urakoitiin tänä vuonna noin 90 000 korttia. Tervehdyksen saajia olivat ikäihmiset ympäri maan, 137 paikkakunnalla.

Kampanjan järjesti luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot yhteistyökumppaneineen Joulupostia ikäihmisille -kampanjan 13.11.–4.12.2023.

Joulukortteja tehtiin kansalaisopistoissa, kirjastoissa, kouluissa, päiväkodeissa, työpaikoilla, harrastuksissa ja kodeissa. Korttikeräykseen osallistuivat kaikenikäiset, ja monelle perheelle ja yhteisölle osallistumisesta on tullut jo odotettu perinne, Siskojen ja Simojen tiedotteessa kerrotaan.

Korttien lähettäjät ja vastaanottajat eivät tunne toisiaan. Se ei kuitenkaan ole vähentänyt tunnetta kummassakaan päässä, Siskoista ja Simoista kerrotaan. Monelle iäkkäälle tämä joulutervehdys on ainoa koko jouluna.

– Lähetettyjen joulukorttien määrä on vaikuttava. Se kertoo siitä, että ihmiset haluavat ilahduttaa tuntemattomia, kokea yhteisöllisyyttä ja levittää jouluiloa ympärilleen, Siskojen ja Simojen toiminnanjohtaja Eero Väisänen sanoo.

Joulupostia ikäihmisille -kampanjan kumppaneita olivat paikallisten yhteistyötahojen lisäksi Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto ja Kansalaisareena.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä