Kuva: Ville Miettinen
Helsingin yliopistolle ja seitsemälle muulle korkeakoululle myönnettiin erityisavustusta.

Kahdeksan korkeakoulua on saanut opetus- ja kulttuuriministeriöltä erityisavustuksia korkeakoulutettujen maahanmuuttajien kouluttamiseen ja ohjaukseen.

Yhteensä 2,57 miljoonan euron avustuksella kehitetään maahanmuuton vastuukorkeakoulutoimintaa ja tuetaan kansainvälisten opiskelijoiden integrointia esimerkiksi heille suunnatuilla urapalveluilla ja kielikoulutuksella.

Erityisarvustusta ovat saaneet Laurea-, Karelia-, Metropolia-ammattikorkeakoulut ja Tampereen ammattikorkeakoulu, sekä Helsingin, Jyväskylän, Turun ja Tampereen yliopistot.

Suurimman avustuksen, 446 000 euroa sai Jyväskylän yliopisto kieli- ja sisältöopintoja integroivan suomenkielisen koulutusmallin kehittämiseen.

Sekä Jyväskylän että Helsingin yliopistossa kehitetään yliopistoihin maahanmuuttajien valmentavan koulutuksen mallia.

Sosiaali- ja terveysalan hankkeissa Tampereen yliopistossa ja Laurea-ammattikorkeakoulussa tarjotaan työelämässä vaadittavia täydentäviä kieliopintoja sekä tuetaan kielitaidon kehittymistä opintojen ja työskentelyn aikana.

Vuonna 2018 kuudessa maahanmuuton vastuukorkeakoulussa ohjattiin yksilöohjauksessa lähes 600 ihmistä.

– On hienoa, että toiminta on löytänyt kohderyhmänsä ja tavoitteena on, että näiden nyt käynnistyvien hankkeiden avulla toimijakenttää ja käytänteitä saadaan laajennettua entisestään, johtaja Birgitta Vuorinen sanoo opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotteessa.

Hänen mukaansa hankkeessa tehtävä kehitystyö edistää koulutusperäistä maahanmuuttoa.

Lue myös:

Puolueet lupaavat kunnille lisää rahaa maahanmuuttajien kotouttamiseen – Osa siirtäisi kotouttamisvastuun kunnille

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*