Kotkan kaupungin palkintoa olivat vastaanottamassa Langinkosken koulun apulaisrehtori Anssi Rinkinen (vas.), opettaja Kati Paakkanen, Langinkosken koulun rehtori, Liikkuva koulu -ohjausryhmän puheenjohtaja Heidi Honkanen. Kuvassa oikealla Liikkuva koulu -ohjelman ohjelmajohtaja Antti Blom. (Kuva: OKM)

Vuoden 2016 valtakunnallinen Liikkuva koulu -palkinto on myönnetty Kotkan kaupungille.

Palkintoperustelujen mukaan Kotkan kaupunki on ollut mukana Liikkuva koulu -toiminnassa jo pilottivaiheesta lähtien vuonna 2010 ja pyrkinyt kehittämään toimintaansa järjestelmällisesti.

– Kotkan Liikkuva koulu -toiminnalla on ollut merkitystä myös koko maakunnalliseen liikunnan edistämiseen. Pilottivaiheessa Kotka kirjasi Liikkuva koulu -toiminnan kunnan strategiaan, ja myöhemmin toiminta kirjattiin Kymenlaakson terveysliikuntastrategiaan, OKM:n tiedotteessa sanotaan.

Kotka toteuttaa Liikkuva koulu -toimintaansa monialaisessa yhteistyössä. Kotkan monialaisessa ohjausryhmässä ovat mukana ala- ja yläkoulun opettajien edustus, rehtorien edustus, nuorisotoimen nuoriso-ohjaaja, Kymenlaakson liikunta ja Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemia sekä opetustoimen hallinnon edustus.

MainosOhjausryhmä tekee yhteistyötä myös varhaiskasvatuksen kanssa. Kotkan tavoitteena on saada Liikkuva koulu -toiminnan toteutukseen myös liikuntatoimi mukaan.

Kotka on pyrkinyt lisäämään opettajien osaamista ja ottanut oppilaat mukaan mm. liikuntateematapahtumien suunnitteluun

Liikkuva koulu -palkinnon myöntävät opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus vuosittain esimerkillisestä työstä liikunnallisen toimintakulttuurin rakentamiseksi kouluympäristössä. Palkinnon arvo on 7 000 euroa. Palkinto tulee käyttää oppilaiden tai koko kouluyhteisön fyysisen aktiivisuuden ja liikunnan edistämiseen kouluympäristössä.

Lisäksi palkintoraati myönsi kunniamaininnan kotkalaiselle luokanopettajalle Kati Paakkaselle, joka perusti maaliskuussa 2015 Facebookiin Liikkuva koulu ja toiminnallinen opetus -ryhmän. Ryhmässä on tällä hetkellä 5210 jäsentä, ja opettajat jakavat siellä parhaimmillaan päivittäin esimerkkejä toteuttamastaan toiminnallisen opetuksen malleista.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*