Kyselyn mukaan koululaiset kaipaavat lisää harrastusmahdollisuuksia koulun yhteyteen.

Koululaiset kaipaavat lisää harrastustunteja ja omatoimista harrastamista koulupäivään. Tämä selvisi, kun yli puolelta miljoonalta koululaiselta kysyttiin heidän kiinnostuksestaan taiteen, kulttuurin ja liikunnan harrastamiseen harrastetunneilla kouluissa. Kysely on osa hallitusohjelman kärkihanketta, jonka tarkoitus on parantaa taiteen ja kulttuurin saavutettavuutta.

Tulosten mukaan peruskoululaisilla on paljon ja monipuolista kiinnostusta taiteen ja liikunnan harrastamiseen. Enemmistö toivoi lisää harrastetunteja sekä mahdollisuuksia käyttää koulun tiloja ja välineitä omatoimiseen harrastamiseen.
Taiteessa ja kulttuurissa koululaisia kiinnostivat kyselyn tulosten mukaan parkour, street, showdance ja muut tanssimuodot, musiikki, valokuvaus, elokuva ja animaatio, kuvataide, media- ja videotaide sekä kädentaidot.

Tyttöjä kiinnostivat eniten valokuvaus, tanssi, musiikki ja kuvataide. Poikia puolestaan parkour, elokuva ja animaatio, media- ja videotaide sekä kulttuuriperintö.

Liikuntalajeista koululaisia kiinnostivat eniten jää- ja lumilajit, uinti sekä palloilulajit.

Kyselyyn vastanneista yli puolet toivoi lisää ohjattuja harrastetunteja koulupäivän jälkeen ja oppituntien väliin. Lähes kaksi kolmesta haluaisi käyttää koulujen tiloja ja välineitä kavereiden kanssa harrastamiseen myös ilman ohjaajaa.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*