Kuva: Kouvolan kaupunki
Liikkuvin kunta -finalistien julkistustilaisuudessa Kouvolaa edustivat kaupungin liikuntapäällikkö Teemu Mäkipaakkanen (vas.) ja kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja, koripalloilija Ville Kaunisto, kok.

Suomen liikkuvin kunta -kilpailun finaaliin valittiin Kouvola, Oulu ja Vihti. Finalistit julkistettiin tänään Urheilugaalan ehdokasjulkistustilaisuudessa Töölön Kisahallissa Helsingissä.

Kuntaliiton, Urheilugaalan ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteistyössä järjestämässä kilpailussa etsitään tänä vuonna kuntaa, joka on onnistunut liikunnan avulla vahvistamaan paikkakuntansa elinvoimaisuutta ja yhteisöllisyyttä.

– Hakemukset osoittivat, että kunnissa tehdään erittäin hyvää ja tärkeää työtä kuntalaisten liikuntamahdollisuuksien edistämisessä. Hyvin toteutetut liikuntapalvelut vahvistavat kunnan vetovoimaisuutta ja yhteisöllisyyttä, ja tästä saimme kilpailussa hienoja esimerkkejä, kertoo Kuntaliiton liikunta- ja nuorisoasioiden erityisasiantuntija Teemu Japisson.

Voittaja julkistetaan Urheilugaalassa

Suomen liikkuvimman kunnan titteliä tavoitteli tänä vuonna 73 kuntaa, joista Kuntaliiton asiantuntijaraati valitsi kolme finalistia. Valitsijaraadin mukaan finalistikunnat ovat onnistuneet hyödyntämään liikuntaa vetovoimatekijänä ja yhteisöllisyyden rakentajana. Lisäksi valittujen kuntien toiminnassa nousivat esiin harrastamisen helppous ja edullisuus, jotka vaikuttavat kuntalaisten hyvinvointiaktiivisuuteen.

– Tehtävä oli haastava, sillä jokaisella osallistujalla oli omat vahvuutensa ja kilpailun taso oli erittäin kova. Finaaliin valituissa kunnissa liikunnallisen elämäntavan ja hyvinvoinnin edistäminen oli nostettu strategiatasolle ja tulokset oli hakemuksissa tuotu esiin käytännön esimerkkien avulla, Japisson sanoo.

Kouvolan valtteina ovat kaupungin tiedotteen mukaan lapset, luonto, ja yhteisöllisyys. Kaupunki on nostanut liikunnan strategiaansa ja käyttää liikuntapaikkojensa hoitoon 157 euroa kaupunkilaista kohden vuosittain. Ilmaisia liikuntapaikkoja Kouvolassa on 200.

Vihdin stategiassa liikunta on toinen pääteemoista. Toinen on elinvoima. Kesällä 2018 Vihdin kunnassa toteutettiin organisaatiouudistus, jonka myötä perustettiin aktiivisuutta tukemaan uusi Elinvoimapalveluiden palvelukeskus. Kunnan tiedotteen mukaan harrastamisen helppous sekä liikkumisolosuhteiden edistäminen on tunnistettu vetovoimatekijöiksi kilpailussa uusista asukkaista.

Kilpailun voittajan valinnasta vastaa Suomen Urheilugaalan suuri raati ja valinta julkistetaan Urheilugaalassa 17.1.2019.

 

Miettinen Ville
Miettinen Ville
ville.miettinen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*