Kuva: Ville Miettinen
KT:n mukaan pääkaupunkiseudulla on 600 lastentarhanopettajan vaje. Selvityksen mukaan kaupungit päättävät lastentarhanopettajien palkoista itsenäisesti.

Väite Helsingin, Espoon ja Vantaan keskinäisestä lastentarhanopettajien palkkakartellista on perätön KT Kuntatyönantajien tekemän valvonnan ja selvityksen mukaan.

– Kaupungit eivät ole keskinäisellä sopimuksella pyrkineet rajoittamaan lastentarhanopettajien palkkojen nousua, KT tiedottaa.

Selvityksen mukaan työnantajat määrittelevät itsenäisesti palkkausjärjestelmänsä ja lastentarhanopettajien tehtäväkohtaiset palkat eroavat Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla toisistaan. Kaupungit määrittävät ne kunta-alan sopimusten edellyttämällä tavalla tehtävän vaativuuden perusteella. Käytössä on myös toisistaan eriäviä palkan lisien osia.

– Yksittäisen henkilön ansiotaso muodostuu eri tekijöistä, ei vain tehtäväkohtaisesta palkasta. Henkilökohtaisen palkan määrittely, mahdolliset tulospalkkiot ja muut lisät poikkeavat kaupungeissa oleellisesti toisistaan, selvityksessä todetaan.

Palkkakartelli nousi otsikoihin maaliskuun alkupuolella, kun Yle uutisoi herrasmiessopimuksesta, jonka mukaan pääkaupunkiseudun kaupungit eivät kilpailisi palkoilla lastentarhanopettajista.

Miettinen Ville
Miettinen Ville
ville.miettinen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*