Kuva: Lauri Rotko
Juvan kunnanjohtaja Mervi Simoska tutki papereita edeltäjänsä Heikki Laukkasen kanssa kesällä 2016.

Juvan kunnanvaltuusto päätti maanantaina kunnanhallituksen esityksen mukaisesti, että kuntaan rakennettavan elinkaarikampuksen toteuttaa YIT Rakennus Oy.

Kampukselle rakentuu kokonaisuus, jossa on 100-paikkainen päiväkoti, yhtenäiskoulu, lukio ja liikuntahalli. Hankkeen rakentamisen kustannusarvio on 19,5 miljoonaa euroa.

Rakentaminen on tarkoitus saada käyntiin mahdollisimman pian. Tavoitteena on, että toiminta kampuksella käynnistyy tammikuussa 2021.

– Hankkeen valmistelu on edennyt suunnitelmien mukaan, ja toiveena on että rakentaminen etenee myös, Juvan kunnanjohtaja Mervi Simoska sanoo Kuntalehdelle.

– Tämä on kunnan historian suurin hanke.

Uusi kampus rakennetaan vanhan koulukeskuksen paikalle. Juvan koulukeskus on kärsinyt vakavista sisäilmaongelmista ja jo osaksi purettu. Kampuksen mukana tuleva uusi liikuntahalli on myös erittäin tärkeä niin koululaisille, kuntalaisille kuin paikalliselle salibandylle, Simoska sanoo.

Juvan kunnanvaltuusto päätti toukokuussa 2017 kampushankkeen valmistelun aloittamisesta. Kunnanhallitus nimesi elokuussa 2017 Kampus-hankkeelle suunnittelutoimikunnan.

Sen jäseniksi nimettiin koko kunnanhallitus, valtuuston puheenjohtajisto, päiväkotien, koulujen sekä liikuntatoimen edustajat kunnan toimialajohtajien lisäksi. Kunnanvaltuusto linjasi joulukuussa kunnanhallituksen esityksen ja työryhmän teettämän selvityksen perusteella, että hanke toteutetaan elinkaarimallilla ja leasing-rahoituksella. Liikuntahalli toteutetaan taselainalla.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*