91 prosenttia kuntalaisista pitää kuntalaistutkimuksen mukaan kirjastoapalveluja hyvin saavutettavina. (Kuva: Ville Miettinen)

Sivistyspalvelut hoidetaan kunnissa hyvin ja niiden saatavuus ja saavutettavuus ovat hyviä, käy ilmi laajan kuntalaiskyselyn ARTTU2:n vastauksista. Tutkimukseen haastateltiin 12 500 suomalaista.

Erityisen korkealle arvostetaan kirjastopalvelut, joita useampi kuin 9 vastaajaa 10:stä (93 %) pitää käyttökokemuksen mukaan hyvin hoidettuina. Vastaajista 91 % piti kirjastopalvelujen saatavuutta ja saavutettavuutta hyvänä.

Asteikolla 1–5 kirjastopalvelut saivat palvelujen hoidosta keskiarvon 4,43 ja saatavuudesta tai saavutettavuudesta 4,37.

Arvioitavia sivistyspalveluita olivat kansalais- ja työväenopisto, kirjastopalvelut, kulttuuripalvelut, liikuntapalvelut, nuorisopalvelut.

MainosNäistä kirjastopalvelujen lisäksi kaikkia muita paitsi nuorisopalveluita piti hyvin hoidettuna neljä viidestä vastanneesta.

Nuorisopalvelujen hoito (ka. 3,46 asteikolla 1–5) ja saatavuus tai saavutettavuus (3,50) saivat selvästi muita sivistyspalveluja alemmat arviot.

Lisää ARTTU2-tutkimuksesta:

Kuntaliitto kysyi 12 500 suomalaiselta palveluista – Tyytyväisyys kuntapalveluihin kasvussa

MainosJatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*