Kotkan Katariinan Meripuiston liikuntamahdollisuuksiin kuuluvat maahan upotetut trampoliinit. (Kuva: Ville Miettinen)

Kuntaliitto on julistanut etsintäkuulutuksen Suomen liikkuvimmasta kunnasta. Ensimmäistä kertaa järjestettävässä Suomen liikkuvin kunta -kilpailussa etsitään kuntalaisten liikuntamahdollisuuksia erinomaisesti edistänyttä kuntaa.

Kilpailu on osa valtakunnallisen Urheilugaalan ohjelmaa ja sen järjestää Kuntaliitto yhteistyökumppaneinaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Suomen Olympiakomitea ja Urheilugaala. Voittaja tullaan palkitsemaan Uno-pokaalilla 18.1.2018 Helsingissä Hartwall Arenalla pidettävässä Urheilugaalassa.

Suomen liikkuvin kunta -kilpailussa on kolme kategoriaa: 1) kunta monipuolisten ja liikkumaan houkuttelevien liikuntapaikkojen edistäjänä, 2) kunnan liikuntaa lisäävät toimenpiteet, hanke- ja kokeilutoiminta ja 3) kunnan liikunnan rooli kumppanuuksien vahvistajana.

Valinnassa painottuvat muun muassa seuraavat tekijät: liikuntapaikkojen saavutettavuus ja esteettömyys, liikuntapaikkaverkoston kokonaisuus, toiminnan kohdentaminen vähemmän liikkuville ryhmille, liikuntaneuvonta sekä yhteistyö kolmannen sektorin kanssa.

MainosJokainen kunta voi asettua ehdolle yhdessä tai useammassa Liikkuvin kunta -kategoriassa. Voittajakunnan valitsee Urheilugaalan Suuri raati. Kolme Suomen liikkuvin kunta -ehdokasta julkistetaan suorassa Ylen Urheiluviikonloppu-lähetyksessä 2.12.2017.

Kuntalehden uutisia liikunnasta kunnissa:

Karvia sai myös kahdeksankymppiset pyöräilemään

Pori passittaa nuoria ilmaiseksi uimaan

Kotka palkittiin koululaisten liikuttamisesta

Vuoden liikuntateko löytyy Juuasta – liikuntapuisto osallisti kaikenikäiset

Lappeenranta sai ylipainoiset liikkeelle

Järjestöt: Kouluun pyöräilyä tulisi helpottaa

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*