Kuva: Tilastokeskus

Väestön koulutustaso vaihtelee huomattavasti kunnittain viime vuoden tilastojen mukaan, kertoo Tilastokeskus.

Vuoden 2014 loppuun mennessä 3 213 533 henkeä eli 70 prosenttia 15 vuotta täyttäneestä väestöstä oli suorittanut tutkinnon perusasteen jälkeen.

Kauniaisissa asui koulutetuin ja Kivijärvellä vähiten koulutettu väestö. Kauniaislaiset olivat kouluttautuneet perusasteen jälkeen keskimäärin 5,8 vuotta ja kivijärveläiset 2,1 vuotta.

Koulutettu väestö keskittyy pääasiassa yliopistokaupunkeihin sekä näiden ympäryskuntiin, kun taas vähemmän koulutettu väestö sijoittuu useammin maaseutumaisiin kuntiin.

Kivijärvi ja Kauniainen ovat koulutustasolla mitattuna kuntajakauman ääripäissä. Kivijärvellä korkea-asteen tutkinnon suorittaneita on 10 prosenttia väestöstä, kun Kauniaisissa vastaava luku on 57 prosenttia.

Kivijärvi ja Kauniainen ovat yhdessä Ahvenanmaalla sijaitsevan Kumlingen kanssa ainoat kunnat, joissa miesväestö on naisväestöä koulutetumpaa.

Valkeakoskella miehet ja naiset olivat yhtä kouluttautuneita, minkä lisäksi koulutuspituudella mitatut sukupuolten väliset koulutuserot olivat pieniä Espoossa, Kaskisessa, Tampereella sekä Pirkkalassa. Tämän tilaston tietokantatauluissa on lisää tietoa mm. alueellisista koulutuseroista (ks. tietokantaulut).

Lisää aiheesta mm. taulukoissa Tilastokeskuksen verkkosivuilla

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*