Kuva: Lauri Rotko
Saimaan ammattiopistossa ravintola- ja cateringalaa opiskelleet Kevin Linno ja Mariia Zhukova kuvattiin Kuntalehden 1/2017 juttuun, jossa kerrottiin ammatillisen koulutuksen uudistuksesta.

Lappeenrantalainen lehtori Markku Vengasaho on valittu Euroopan vuoden ammatilliseksi opettajaksi. Vengasaho palkittiin Helsingissä järjestettävän, tänään päättyvän, Euroopan ammattitaitoviikon gaalassa torstai-iltana.

Euroopan komission järjestämässä kilpailussa oppilaitokset ympäri Eurooppaa saivat esittää ehdotuksiaan ammatillisen koulutuksen huippuosaamisen kilpailuun. Tuomaristo valitsi heistä kaksi finaaliehdokasta, joista yleisö sai äänestää voittajan. Kilpailun toinen finalisti oli serbialainen konetekniikan opettaja Jozef Karaconji.

Vengasaho toimii konditoria-alan lehtorina Saimaan ammattiopisto Sampossa Lappeenrannassa. Hän on ansioitunut muun muassa valmentamalla opiskelijoitaan Taitaja-kilpailuihin sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Hänen opiskelijansa Emeliina Papinniemi voitti World Skills -kilpailussa konditoria-alan maailmanmestaruuden vuonna 2017.

Vengasaho on myös luonut Etelä-Karjalaan konditoria-alan huippuvalmennusyksikön ja Mestari-kisälli-valmennusjärjestelmän, jossa alan opiskelijat, opettajat sekä yrittäjät ympäri Suomen verkostoituvat ja kehittävät uusia tuotteita. Opetushallitus palkitsi valmennusjärjestelmän kunniamaininnalla vuonna 2016.

– Olen todella onnellinen saamastani huomiosta. Haluan kiittää omaa perhettäni, koko työyhteisöäni ja yhteistyökumppaneita sekä kaikkia tukijoita. Aion jatkaa työtäni suurella intohimolla ja teen tätä työtä sydämelläni, Vengasaho kommentoi tunnustusta Sampon verkkosivuilla.

Sampon rehtorin Antti Lehmusvaaran mukaan Vengasaholla on oivallinen kyky luoda ja ylläpitää verkostoja niin kansallisesti kuin kansainvälisesti.

– Pidämme tätä voittona koko suomalaiselle ammatilliselle koulutukselle ja erityisesti Sampolle sekä konditoria- ja elintarvikealallemme, jonka työpanos on ollut kova, Lehmusvaara sanoo.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*