Turkulaispäiväkoti on kontaktoinut altistuneiden lasten perheet ja työntekijät puhelimitse tai Wilma-järjestelmän kautta. Kuvituskuva: Sonja Eloranta

Turkulaisessa päiväkodissa hoidossa olleella lapsella on todettu koronavirustartunta. Turun kaupunki tiedotti viime viikolla, että lapsen tartunta todettiin Turun kaupungin ylläpitämässä Pernon päiväkodissa perjantaina.

Kaikki altistuneet lapset ja työntekijät on kartoitettu ja ohjattu karanteeniin. Turun kaupungin varhaiskasvatuksen palvelualuejohtaja Vesa Kulmala ei kommentoi altistuneiden lukumäärää, mutta kertoo, etteivät kaikki päiväkodin lapset tai henkilökunnan jäsenet ole altistuneet virukselle. Päiväkotia ei ole myöskään suljettu.

Kulmalan mukaan Pernon päiväkodin tartuntatapauksen avulla perehdytään nyt taudin leviämiseen ja hoitoon myös muissa kaupungin varhaiskasvatusyksiköissä.

– Käymme tapahtumat läpi kaikkien päiväkodinjohtajien kanssa perehdyttämistarkoituksessa.

Lisäksi kaupungin päiväkodit tekevät Kulmalan mukaan yhteistyötä terveydenhuoltoalan viranomaisten kanssa ja toimii heidän ohjeistuksensa mukaisesti.

Kuntalehti uutisoi maaliskuun lopulla, että Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL kritisoi kuntien suunnitelmia yhdistää päivähoitoryhmiä poikkeustilanteessa. Turussa on Kulmalan mukaan pyritty välttämään päiväkotiryhmien yhdistämistä.

– Tässäkin [Pernon] päiväkodissa toimitaan yhä omissa tiloissa, jotta lapsia olisi ryhmissä mahdollisimman vähän. Se näyttää olleen hyvä toimintamalli.

Avatar
Anni Lindgren
anni.lindgren@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*