Varhaiskasvatuslain muutoksella vahvistamme jokaisen lapsen oikeutta saada tarvitsemaansa tukea, sanoo opetusministeri Li Andersson. Kuva: Seppo Haavisto

Lähes 150 kuntaa on saanut valtionapua vahvistaakseen varhaiskasvatukseen osallistuvien lasten oikeutta tukeen, kertoo opetus- ja kulttuuriministeriö. 

-Varhaiskasvatus luo pohjan lapsen myöhemmälle oppimiselle ja myös tuen on oltava riittävää heti varhaisista vuosista lähtien, sanoo opetusministeri Li Andersson

Varhaiskasvatuksen piiriin kuuluvien lasten oikeus saada tukea vahvistuu elokuun alusta alkaen lakimuutoksen myötä. 

Jatkossa lapsilla on oikeus saada yksilöllisen kehityksensä, oppimisensa ja hyvinvointinsa edellyttämää yleistä, tehostettua ja erityistä tukea. 

Andersson myönsi tänään tiistaina kunnille yhteensä 34,3 miljoonaa euroa valtionapua uuden varhaiskasvatuslain mukaisen tuen edistämiseen. 

-Rahoitus mahdollistaa lain toimeenpanon ja sen avulla kunnissa voidaan lisätä esimerkiksi varhaiskasvatuksen henkilöstön määrää ja koulutusta, hän toteaa. 

Avustusta voidaan käyttää varhaiskasvatushenkilöstön, erityisesti erityisopettajien ja opettajien palkkaamiseen, varhaiskasvatushenkilöstön tukeen liittyvän koulutuksen hankkimiseen ja monialaisen ja –ammatillisen yhteistyön kehittämiseen. 
 
Nyt myönnetty valtionavustus on osa varhaiskasvatuksen Oikeus oppia -laadun ja tasa-arvon kehittämisohjelmaa ja sen toimeenpanoa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*