kuva: Jorma Ylönen
Juuan hyvinvointilautakunta ei hyväksynyt esitystä, jonka mukaan kouluruokailussa olisi ollut tarjolla ainoastaan rasvatonta maitoa ja rasvatonta piimää.

Juuan hyvinvointilautakunta on äänestänyt kumoon sivistysjohtajan esityksen, jonka mukaan Juuan kouluruokailussa olisi siirrytty ravintosuositusten mukaisesti käyttämään ainoastaan rasvatonta maitoa ja rasvatonta piimää. Leipärasvana olisi tarjottu suositusten mukaisesti margariinia.

Lautakunta päätti, että kouluissa tarjotaan jatkossakin margariinin lisäksi vaihtoehtona voipohjaista levitettä. Lisäksi luomukevytmaito otetaan linjastoon maitovaihtoehdoksi ja jatkossa pyritään hankkimaan myös muita luomutuotteita. Lautakunta hyväksyi puheenjohtaja Joni Kortelaisen, sd., tekemän vastaesityksen äänin 6–2 .

Kortelaisen mukaan lautakunta päätti asiasta lasten ja nuorten parasta ajatellen.

– Pidän erityisesti ongelmana, että kouluruoka jää rasvattomiin tuotteisiin siirryttäessä syömättä tai syöminen vähenee huomattavasti. Tämä johtaa väistämättä siihen, että ruoka korvataan epäterveellisillä tuotteilla. Lisäksi lautakunta antoi viranhaltioille mietittäväksi, kuinka kouluissa edistettäisiin liikkumista nykyistä enemmän. Näin monipuolinen ravinto yhdessä liikunnan kanssa luo polun terveelliseen elämään, Kortelainen sanoo.

Sivistysjohtajan esityksen perusteluna oli valtion ravitsemusneuvottelukunnan ohjeistus, jonka mukaan julkisin varoin kustannettavissa ruokapalveluissa pitää noudattaa voimassaolevia suosituksia. Suosituksissa maidoksi suositellaan rasvatonta maitoa ja leipärasvaksi margariinia, joka sisältää vähintään 60 prosenttia tyydyttymättömiä rasvoja.

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*