Lasten liikkumisen on sanottu keskittyvän yhä enemmän urheiluseuratoimintaan. Liikuntaa tulisi lisätä kuitenkin arjessa, koulupäivissä, pihaleikkeihin rohkaisten, liikkumisessa paikasta toiseen. (Kuva: Ville Miettinen)

UKK-instituutin johtajan Tommi Vasankarin laskelman mukaan liikunnan puute aiheuttaa terveydenhuollossa vuositasolla menoja 1–2 miljardin euron edestä.

Jos mukaan lasketaan myös työpanoksen menetykset, sairauspoissaolot ja ennenaikaiset kuolemat, liikkumattomuuden hinta jopa tuplaantuu noin 4 miljardiin euroon.

Vain yksi kymmenestä suomalaisesta liikkuu terveytensä kannalta riittävästi.

Vasankari pitää Liikkuvan koulun ajatusta ja hallitusohjelman kirjausta jokaisen koulupäivän sisältämästä tunnin liikkumisesta erinomaisena.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



– Jotain muutakin pitäisi tapahtua. Haastaisin perheet ja kolmannen sektorin toimijat mukaan lisäämään lasten liikkumista. Ala-asteella iltapäivätoiminta voisi olla liikunnallista, Vasankari ehdottaa.

Lappeenrannassa koulut ovat ottaneet vakavasti hallituksen tavoitteet liikunnan lisäämisestä ja Lappeen koulussa on keskellä koulupäivää tunnin mittainen liikunnallinen siesta. Rehtori Ville Laivamaan mukaan myös vähän liikkuvat lapset on houkuteltu liikkumaan.

Lue lisää Kuntalehdestä 1/2016, jonka teema on koulutus

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*