Liikkuva koulu pyritään laajentamaan valtakunnalliseksi erillisrahoituksen avulla. (Kuva: Ville Miettinen)

Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee koululaisten liikkumismahdollisuuksia 21 miljoonan euron erillisrahoituksella vuosille 2016-18. Tuki on osa tavoitetta saada jokainen koululainen liikkumaan vähintään tunti päivässä.

Liikkuva koulu -ohjelman laajentaminen valtakunnalliseksi on kirjattu hallitusohjelmaan. Ohjelmassa on mukana jo runsaat 1 000 peruskoulua

Tunti liikuntaa päivässä voi tarkoittaa esimerkiksi oppituntien liikunnallistamista, liikuntahetkiä koulupäivän aikana pitkillä välitunneilla tai liikuntakerhoja koulujen iltapäiviin yhteistyössä kolmannen sektorin kanssa. Toteutustapa on koulujen päätettävissä.

– Liikunnallisen elämäntavan opettaminen ei ole vain liikunnanopettajien tehtävä, työhön tarvitaan mukaan koko koulun henkilökunta. Liikunta tukee oppimista loistavalla tavalla, opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen, kok., sanoo.

Grahn-Laasosen mukaan Liikkuva koulu aiotaan tuoda myös toisen asteen kouluihin, lukioihin ja ammattillisiin oppilaitoksiin, kokeiluluonteisena.

– On pohdittava myös keinoja, miten korkeakouluissa opiskelevat nuoret pääsevät harrastamaan liikuntaa joustavasti ja matalalla kynnyksellä.

Ministerin mukaan koululaisten liikkuminen on huolestuttavan vähäistä: viidesluokkalaisista vain 30 prosenttia liikkuu päivittäin riittävästi, yhdeksäsluokkalaisista ainoastaan joka kymmenes.

Lue Kuntalehdestä 9/2015 (ilm. 10.9.): Liikunta tuli kuntien strategioihin

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*