OKM:n liikuntapaikka-avustuksia kohdennetaan myös arkiliikuntaa ja matalan kynnyksen liikuntaa palveleviin hankkeisiin. (Kuva: Ville Miettinen)

OKM on myöntänyt liikuntapaikkojen rakentamiseen ja perusparannuksiin runsaat 28 miljoonaa euroa. Avustukset kohdennettiin erityisesti perusliikuntapaikkojen, kuten uima-, jää- ja liikuntahallien rakentamiseen ja perusparantamiseen.

Suurimmat avustukset saivat uimahallihankkeet, mutta myös valtakunnalliseksi katsottu moottoriurheilukeskus KymiRing Iitissä sai kaksi miljoonaa avustusta. Se sai liikuntarahaa jo vuonna 2015.

Liikunnan koulutuskeskusten rakentamisinvestointeihin myönnettiin 2,4miljoonaa, opetus- ja kulttuuriministeriössä päätettäviin hankkeisiin myönnettiin 17,4 miljoonaa euroa kaikkiaan 27 hankkeelle.

Aluehallintovirastot saivat 8,5 miljoonaa myönnettäväksi virastoissa päätettäviin liikuntapaikkahankkeisiin.

MainosAvustuksilla edistetään erityisesti laajojen käyttäjäryhmien tarpeisiin tarkoitettujen liikuntapaikkojen rakentamista, hankkimista, peruskorjaamista ja niiden varustamista.

– Hienoa, että myös kunnat ovat valmiita panostamaan kuntalaisten mahdollisuuksiin harrastaa liikuntaa monipuolisilla tavoilla. Lukuisat tutkimukset osoittavat, että hyvät puitteet liikunnan harrastamiselle ovat tehokas keino vaikuttaa liikkumistottumuksiin, sanoo avustuksista päättänyt opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen, kok.

Hän toivoo, että aluehallintovirastot osoittavat avustuksia erityisesti lähiliikuntapaikkahankkeisiin, erityisesti koulujen pihojen kehittämiseen liikuntaa suosiviksi. Avustuksia kohdennetaan myös arkiliikuntaa ja matalan kynnyksen liikuntaa palveleviin hankkeisiin.

MainosMinisteriön mukaan hankkeiden suunnitelmien taso on parantunut erityisesti liikkumisesteettömyyden osalta. Opetus- ja kulttuuriministeriö on viime vuosien aikana erityisesti panostanut tähän avustusohjeissaan ja suunnitteluoppaissaan.

Lista avustuksita on täällä.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*