Kuva: Ville Miettinen

Opetushallitus on jakanut 17 miljoonaa euroa valtionavustusta lukio-opiskelijoiden opintojen kertaamiseen ja muihin toimenpiteisiin joilla pyritään tasoittamaan kevään 2020 koronavirustilanteen aiheuttamia vaikutuksia. Avustusta sai yhteensä 229 lukiokoulutuksen järjestäjää.

Opetusministeriön mukaan valtionavustuksella tuetaan muun muassa opintojen kertaamista, opinto-ohjausta ja opiskelijoiden jaksamista ja hyvinvointia.

Opetusministeri Li Anderssonin, vas., mukaan avustuksella on tarkoitus varmistaa, että kevään aikana syntynyttä oppimisvajetta saadaan paikattua mahdollisimman hyvin.

– On sekä inhimillisesti että koko Suomen tulevaisuuden kannalta tärkeää, että kriisistä huolimatta lukiolaisemme saavat vahvan ja kattavan yleissivistävän osaamisen, jonka varaan rakentaa tulevaisuutta, Andersson sanoo tiedotteessa.

Lähiopetuksen puuttuminen poikkeustilan takia keväällä 2020 koronaviruspandemian takia lisäsi opiskelijoiden tarvetta kerrata opintoja lukuvuonna 2020-21. Lähiopetuksen puuttuuminen saattoi esimerkiksi lisätä hylättyjä arvosanoja tai heikentää arvosanoja. Opetusministeriön mukaan ssa lukiolaisista jopa keskeytti kursseja keväällä.

Ministeriön mukaan valtionavustuksella opetuksen järjestäjät voivat paikata oppimisvajeita esimerkiksi järjestämällä kertaavia ja lisäkursseja, jakamalla opiskeluryhmiä ja antamalla pienryhmä- ja tukiopetusta, tarjoavat enemmän oppimisen tukea ja opinto-ohjausta sekä voivat yhdessä opiskelijahuollon ja opiskelijaterveydenhuollon kanssa lisätä ohjausta ja tukea erityisesti niille nuorille, joilla on ollut ongelmia jaksamisen ja mielenterveyden kanssa tai jotka ovat muuten muita heikoimmassa asemassa. 

Katso luettelo avustuksen saajista täältä

MainosJatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*