Malmin lentokentän alueelle kaavaillaan suurta asuinaluetta. (Kuva: Ville Miettinen)

Malmin lentoasema on yksi seitsemästä Euroopan uhanalaisimmasta kulttuuriperintökohteesta 2016.

Euroopan johtava kulttuuriperintöorganisaatio Europa Nostra ja Euroopan investointipankin instituutti (EIBI) tiedottivat valinnasta tänään Venetsiassa Ateneo Venetossa.

Muut kohteet ovat Ererouykin arkeologinen kohde ja Ani Pemzan kylä Armeniassa, Tallinnan Patarein merilinnoitus Virossa, Colbertin kääntösilta Dieppessä Ranskassa, Kampos Khioksella Kreikassa, Pyhän Antonius Padovalaisen luostari Extremadurassa Espanjassa sekä Hasankeyfin muinaiskaupunki ympäristöineen Turkissa.

Kotiseutuliiton tiedotteen mukaan kohteille on yhteistä, että ne ovat vakavassa vaarassa resurssien tai asiantuntemuksen puutteen, laiminlyönnin tai piittaamattoman suunnittelun vuoksi.

– Kohteisiin järjestetään asiantuntijavierailuja, ja niille esitetään toteuttamiskelpoiset toimenpidesuunnitelmat vuoden loppuun mennessä, tiedotteessa sanotaan.

Seitsemän uhanalaisinta -ohjelmaa tukee Euroopan unionin Luova Eurooppa -ohjelma osana Europa Nostran Mainstreaming Heritage -verkostoitumisprojektia.

Finavian päätettyä lentotoiminnan alasajosta Helsinki on suunnitellut Malmin lentokentän alueelle asuntoja noin 25 000 asukkaalle, ja suunnitelmissa varaudutaan 2 000 työpaikan sijoittumiseen alueelle. Asemakaavoitus on tarkoitus aloittaa vuonna 2016.

Lisää aiheesta: Aiemmat uutiset aiheesta Malmin lentokenttä

Miettinen Ville
Miettinen Ville
ville.miettinen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*