Hakunila-päivää vietetään syyskuun toisena lauantaina. Kuvassa vuoden 2013 tapahtuma. (Kuva: Kati Tyystjärvi)

Suomen Kotiseutuliitto on valinnut Vantaan Hakunilan Vuoden kaupunginosaksi.

Itä-Vantaalla sijaitsevan noin 11 000 asukkaan Hakunilan keskus on 1970-luvulla rakennettu kerrostaloalue.

Päätöksen tehnyttä raatia miellytti hakunilalaisten yhteisöllisyys, joka näkyy erilaisten yhdistysten määrässä sekä niiden keskinäisessä yhteistoiminnassa. Lisäksi Vantaan kaupunki ja Hakunilan seurakunta tekevät tiiviisti yhteistyötä paikallisten yhdistysten kanssa.

Alueen asukkaat osallistuvat aktiivisesti oman kaupunginosansa tapahtumiin. Merkittävimpiä tapahtumia on syyskuun toisena lauantaina vietettävä Hakunila-päivä, jonka aikana eri järjestöt, kaupunki ja seurakunta esittelevät toimintaansa.

Hakunila on yksi Suomen kansainvälisimmistä kaupunginosista. Vuonna 1998 aloittanut Hakunilan kansainvälinen yhdistys edistää monikulttuurista toimintaa ja lisää vieraiden kulttuurien tuntemusta.

– Maahanmuuttajataustaisia asukkaita on Hakunilassa yli 20 prosenttia, enemmän kuin muualla Vantaalla. Alue on erinomainen esimerkki siitä, miten eri ryhmien välillä olleita ristiriitoja on pystytty sovittelemaan kaupungin, lähipoliisin ja alueen asukkaiden yhteisin voimin. Ongelmia ei ole ollut enää vuosiin, toteaa valintaraadin puheenjohtaja, Turun yliopiston kulttuurihistorian dosentti Rauno Lahtinen.

Hakunilan ja sen ympäristön kulttuuritarjonta on rikasta, sillä kulttuurin tekijöitä on paljon. Hakunilan kirjasto uusittiin vuonna 2013 käyttäjien esitysten mukaisesti ja osittain käyttäjien voimin. Lopputuloksena on viihtyisä ja toimiva kirjasto, joka pystyttiin remontoimaan vähin kustannuksin ja käyttäjien mielen mukaisesti.

Vuoden kaupunginosaksi saapui ennätykselliset 155 ehdotusta. Urbaania kaupunkisykettä, elävää kaupunkikulttuuria ja aktiivisia asukkaita löytyi ehdotusten mukaan 70 kaupunginosasta eri puolilta Suomea.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä