Vuoden museo -palkintoveistos on kuvanveistäjä Pekka Kauhasen suunnittelema Esko. (Kuva: Museoliitto)

Museoliitto pyytää museoita ilmoittautumaan Vuoden museo ‑kisaan. Liiton mukaan Vuoden museo ‑tunnustus tuo museolle näkyvyyttä ja arvostusta. Haussa on myös Vuoden museojulkaisu ‑tunnustus.

Vuoden museo -tunnustuspalkinto myönnetään museolle, joka on edistänyt merkittävällä tavalla museoalan yhteiskunnallista näkyvyyttä ja vaikuttavuutta.

Museoliitto järjestää kilpailun yhdessä kansainvälisen museokomitean ICOMin Suomen komitean kanssa. Tänä vuonna palkinnon sai Helsingin kaupunginmuseo. Edelliset palkinnot menivät Ahvenanmaan merenkulkumuseolle, Serlachius-museo Göstalle ja Forssan museolle.

– Vuoden museo -palkinnosta on ollut meille paljon iloa. Se on varmasti yksi syy huimaan menestykseemme ja näkyvyyteemme tänä vuonna, sanoo Helsingin kaupunginmuseon johtaja Tiina Merisalo Museoliiton tiedotteessa.

– Palkinto voi olla myös tunnustus kokoelmiin, näyttelyihin tai museopedagogiaan liittyvistä saavutuksista tai muusta innovatiivisesta toiminnasta, sanoo ICOM Suomen komitean varapuheenjohtaja ja palkintoraadin puheenjohtaja Maija Ekosaari.

– Kannustamme museoita hakemaan palkintoa. Jo ehdokkuus syventää museon yleisösuhdetta ja nostaa museon keskusteluun, sanoo Vaasan kaupungin museoiden museotoimenjohtaja ja palkintoraadin jäsen Selma Green.

Vuoden museojulkaisu ‑palkinnon myönnetään joka toinen vuosi, ja nyt on alkanut 2018 myönnettävän palkinnon haku.

Palkinto jaetaan julkaisulle, joka sisällön ja esitystavan innovatiivisuudella tavoittaa poikkeuksellisen hyvin kohderyhmänsä.

Vuoden museojulkaisu ‑palkintoa on jaettu jo vuodesta 1992.

Tarkemmat hakuohjeet on sivuilla museoliitto.fi/museopalkinnot ja museopalkintojen hakuilmoitus

 

 

Eero Karisto
Eero Karisto
eero.karisto@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*