Merikeskus Vellamo Kotkassa on yksi Museokortin piiriin kuuluvista 230 kohteesta. (Kuva: Ville Miettinen)

Toukokuussa 2015 lanseeratun Museokortin on lunastanut 65 000 henkilöä. Määrä on komea, kun sitä verrataan alkuperäiseen tavoitteeseen: 20 000 kortin myymiseen vuoden aikana.

Museokortin piiriin kuuluu 230 kohdetta. Kortti maksaa 59 euroa ja sillä voi käydä rajattomasti kaikissa mukana olevissa museoissa vuoden ajan. Järjestelmään ei ole käytetty lainkaan julkista rahaa, vaan kyse on Museoliiton itse käyntiin polkaisemasta toiminnasta, jonka tavoite on madaltaa museossa käynnin kynnystä ja mahdollistaa museoiden yhteismarkkinointia.

Vuoden 2016 ensimmäisen kolmanneksen aikana järjestelmästä on palautettu musoille 1,15 miljoonaa euroa

– Museokortin liikevaihto palautetaan museoille niiden myynti- ja käyntimäärien perusteella. Lisäksi myyntituloja käytetään korttijärjestelmän ylläpitämiseen ja museoiden yhteismarkkinointiin, sanoo Museoliiton kehitysjohtaja Seppo Honkanen.

Museokortin arvioidaan tuottavan suomalaisille museoille jopa 5,5 miljoonan euron arvosta uusia tuloja kuluvan vuoden aikana.

– Tähän arvioon on laskettu mukaan myös kasvaneesta museokauppamyynnistä ja muista oheisvaikutuksista tulevat lisätulot, Honkanen sanoo.

Museokortin 230 kohdetta

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*