Suomeen on tulossa museokortti, jolla on vapaa pääsy museoihin. Kortin hinnaksi on määritelty 54 euroa ja se on voimassa vuoden. Kortti on henkilökohtainen, ja sillä voi vierialla museossa niin usein kuin haluaa.

Museokorttia on valmistellut Museoliitto, ja kentän palaute on rohkaisuut jatkamaan kortin kehittelyä.

Tarkoitus on saada kortti käyttöön ensi keväänä. Museot päättävät tulevina kuukausina kortin ottamisesta lippuvalikoimiinsa.

Museokortilla halutaan madaltaa kynnystä vierailla museoissa ja rohkaista ihmisiä käymään erilaisissa museoissa.

 

Tarjotaan liikelahjaksi

 

Museokortti on käytössä eri puolilla. Sveitsissä ja Hollannissa myydään Museoliiton mukaan miljoona museokorttia vuodessa, ja esimerkiksi taksikuskit osaavat suositella sitä. Suomen korttia on suunniteltu erityisesti hollantilaisen mallin mukaan.

Museoliiton arvioiden mukaan museokortin ostaisi Suomessa viidennes kävijöistä. Kohderyhmäksi oletetaan niitä suomalaisia, jotka nykyisin ostavat tavallisen pääsylipun ja vierailevat museoissa vuosittain vähintään viisi kertaa. Tähän ryhmään kuuluu 200 000 suomalaista.

Lisäksi museokorttia markkinoidaan lahjatuotteeksi yksityisille ja yrityksille.

Tarkoitus on saada museoihin lisää kävijöitä ja lipputuloja.

 

Museolle myös riski

 

Museo saa museokortista myyntipalkkion. Museokortilla tehdystä museokäynnistä museo saa 60 prosenttia normaalista lipun hinnasta.

Museokorttiin liittyy museoille myös riski. Jos kävijämäärät eivät lisäänny eikä museo onnistu myymään museokortteja, sen lipputulot putoavat.

 

Eero Karisto
Eero Karisto
eero.karisto@kuntalehti.fi
Jaa artikkeli
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Taitoa Saaga on raportointityökalu tiedolla johtamiseen

Ilmoitus