Museoliitto muistuttaa museoiden merkityksestä matkailulle. Kuva Raumalta. (Kuva: Ville Miettinen)

Museoliitto on lähestynyt kansanedustajia kesäkirjeellä, jossa muistutetaan museoiden merkitystä myös taloudellisen hyvinvoinnin edistämisessä perinteisten roolien rinnalla. Kirjeessä vedotaan museoiden rahoituspohjan laajentamiseksi elinkeino-, opetus- ja sosiaalitoimeen.

Kirjeen mukaan museoilla on entistä suurempi merkitys taloudellisen hyvinvoinnin edistämisessä kulttuuriperinnön säilyttämisen, tutkimisen ja esittämisen lisäksi.

– Tämä perustuu erityisesti kulttuurimatkailun nopeaan kasvuun ja siihen, että museoiden ja muiden kulttuuripalveluiden on todettu olevan alueilleen keskeinen viihtyvyys- ja vetovoimatekijä, katsoo kirjeen allekirjoittanut Museoliiton pääsihteeri Kimmo Levä.

Kirjeessä muistutetaan museoiden lisääntyneistä kävijämääristä, merkityksestä matkailussa, kansalaisten aktivoimisessa ja kulttuurien välisen ymmärryksen lisäämisessä.

Myönteisten vaikutusten saavuttamisessa uhkana näyttäytyy kirjeen mukaan se, että tehtävät kasvavat erityisesti aloilla, joihin kulttuurin perusrahoitusta ei ole tarkoitettu ja joihin se ei riitä.

– Tämän vuoksi on tärkeää, että museoiden julkisen rahoituksen pohja laajenee elinkeino-, opetus- ja sosiaalitoimeen.

Kirjeessä kehotetaan käyttämään kesää museoiden tarjontaan tutustumiseen.

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä