Kansallismuseo kuuluu Museovirastoon. (Kuva: Kansallismuseo / Simo Rista)

Museovirasto aloittaa yhteistoimintaneuvottelut taloutensa tasapainottamiseksi.

– Viraston on vähennettävä menojaan noin 2 miljoonalla eurolla. Henkilökunnan vähennystarve on enimmillään 35 henkilötyövuotta, Museovirasto tiedottaa.

Yt-neuvottelut aloitetaan 21.10.2015 ja ne päättyvät 2.12.2015. Neuvottelut koskevat Museoviraston koko henkilökuntaa.

Museovirastossa on noin 250 vakituista työntekijää. Viraston toimintamenoista yli puolet on henkilöstökuluja ja yli 30 prosenttia kiinteistöjen vuokria.

MainosYt-neuvotteluissa käsitellään mahdollisuudet rakenteellisiin uudistuksiin, toimintayksiköiden lakkauttamismahdollisuudet sekä muut mahdollisuudet säästää toimintamenoissa.

Museovirasto toimii opetus- ja kulttuuriministeriön alaisuudessa. Toiminta rahoitetaan valtion tulo- ja menoarviosta. 2 miljoonan vähennys menoista on toteutettava jo ensi vuonna.

– Virasto arvioi, että rahoitus pienenee edelleen lähivuosina, tiedotteessa sanotaan.

Museovirastoon kuuluva Kansallismuseo on Suomen kulttuurihistoriallinen keskusmuseo. Kansallismuseon museoperheeseen kuuluu yhdeksän museota ja kaksi linnaa.

Museovirasto säilyttää, kartuttaa, tutkii ja esittelee kansallisesti merkittävää kulttuuriperintöä, tuottaa kulttuuriympäristöä ja esineitä koskevaa tietoa ja tuo sitä kaikkien saataville. Lisäksi se kehittää museoalaa valtakunnallisesti sekä vastaa harkinnanvaraisten valtionavustusten jakamisesta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*