Kuva: Ville Miettinen

Opiskelijoiden palaute alkaa vaikuttaa ammatillisen koulutuksen rahoitukseen.

Opetus- ja kulttuuriministeriön ammatillisen koulutuksen laskentaperusteasetusta on muutettu, ja siihen on lisätty opiskelijapalautteen kerääminen.

Opiskelijoiden tyytyväisyys opetukseen voi nostaa tai laskea ammatillisen koulutuksen tarjoajan saamaa rahoitusta vuodesta 2020 lähtien.

Siitä alkaen yksi kuudesosa ammatillisen koulutuksen vaikuttavuusrahoituksesta myönnetään palautteen perusteella. Määrä on 2,5 prosenttia ammatillisen koulutuksen laskennallisesta rahoituksesta.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Opiskelijapalautetta aletaan kerätä 1. heinäkuuta 2018. Ammatillista tutkintoa tai sen osia suorittavat opiskelijat vastaavat kyselyyn kahdesti opintojen aikana.

Ensimmäisen kerran palautekyselyyn vastataan opintojen alkaessa, kun henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma on hyväksytty. Toisen kerran kyselyyn vastataan opintojen loppuvaiheessa.

Palautejärjestelmän kertoimien toimivuutta ja tarkoituksenmukaisuutta arvioidaan, kun kokemuksia järjestelmästä kertyy.

Ammatillisen koulutuksen 1.1.2018 voimaan tulleessa rahoitusmallissa rahoitus jaetaan laskennalliseen perus-, suoritus- ja vaikuttavuusrahoitukseen sekä strategiarahoitukseen.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*