Kahdesti kuussa seitsemän Pohjois-Pohjanmaan kunnan nuoret kokoontuvat pelaamaan ja juttelemaan netissä.

Ylivieskan 4H-yhdistys on järjestänyt vuodesta 2017 digitaalista nuorisotoimintaa Ylivieskan, Alavieskan ja Haapajärven pelaamisesta kiinnostuneille 13–17-vuotiaille. Tänä syksynä toiminta on laajentunut myös Nivalan, Haapaveden, Oulaisen, Merijärven ja Sievin kuntiin.

Pelimiitteihin osallistuu nyt noin 20 nuorta.

– Pelimiiteissä halutaan tarjota nuorille mahdollisuus tavata samanhenkisiä kavereita, saada pelikavereita ja saada toteuttaa itseään pelaamisen ja muun oheistoiminnan avulla, Ylivieskan 4H-yhdistyksen Pelimiitti-koordinaattori Minna Koirikivi kertoo.

Pelimiitti on kehitetty nuorten osallisuuden vahvistamiseen pyrkivässä OSAVA-hankkeessa vuonna 2017.

Toiminnan tavoitteena on luoda nuorille turvallinen ilmapiiri, tukea heidän kasvuaan ja kehitystään, luoda yhteisöllisyyttä ja edistää positiivista pelikulttuuria. Pelaamisesta kiinnostuneet nuoret osallistuvat miitteihin kotoaan.

– En usko, että nuoret tekevät eroa sen välillä tavataanko netissä vai kasvotusten. Se on heille luonteva jatkumo. Kasvokkain tapahtuva kohtaaminen on aina tärkeä ja sitä tarvitaan, mutta digitaalinen kohtaaminen on sille hyvää jatkumoa, Koirikivi sanoo.

Ennen miittejä nuoret saavat äänestää kaksi tai kolme peliä, joita seuraavalla kerralla pelataan.

Jokaisessa on mukana täysi-ikäinen 4H-vapaaehtoinen. Pelaamisen lomassa keskustellaan toisten nuorten ja 4H-yhdistyksen vapaaehtoisten kanssa.

– Tulee juteltua nuorten kanssa peleistä, mutta yleensä jutellaan muustakin, kuten miten menee koulussa. Nyt esimerkiksi viime kerralla puhuin nuorten kanssa tekijänoikeusdirektiivistä. Mielenkiintoisia keskusteluja kyllä tulee siellä, Koirikivi sanoo.

Pelaamisen lisäksi kerhotoimintaan kuuluu esimerkiksi lanitiimitoimintaa, jossa nuoret pääsevät itse järjestämään ja suunnittelemaan laneja. Pelimiitti-lanit järjestetään marraskuussa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Tuo pelimiitti olis kiva olla kaikkien kuntien alueella, eli toivoisin kaikkia 4h-yhdistyksiä mukaan..

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*