Kun katsoo uusinta tutkimustietoa niin saatamme joutua tekemään oppioikeuden, joka kattaa myös toisen asteen, sanoo Tuomo Puumala, kesk.. Vasemmiston Li Andersson kannattaa. (Kuva: Liisa Takala)

Oppivelvollisuusiän laajentaminen 18-vuotiaaksi asti on alkanut kiinnostaa keskustalaisia. Eduskunnan sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Tuomo Puumala, kesk., on aiemmin ollut nykymallin kannalla, mutta on nyt ”kaivautunut pois poteroista”.

Puumala puhuu mieluummin oppioikeudesta kuin -velvollisuudesta.

– Kun katsoo uusinta tutkimustietoa ja miettii syrjäytymisongelmaa, voi olla, että joudumme tämänkin kiven kääntämään eli tekemään oppioikeuden, joka kattaa myös toisen asteen.

Hänen mielestään lukion ja ammattikoulun rinnalla voisi käyttää vapaata sivistystyötä.

Mainos– Voisi olla muunlaistakin mallia.

Oppositiossa esimerkiksi vasemmistoliitto kannattaa oppivelvollisuuden laajentamista. Puolueen puheenjohtaja, eduskunnan sivistyslautakunnan jäsen Li Andersson muistuttaa, että se olisi enemmän korjaava toimenpide. Puolue painottaa varhaiskasvatuksen merkitystä syrjäytymisen estämisessä.

Puumala ja Andersson vakuuttavat, että varhaiskasvatuksesta on tulossa yksi keskeinen aihe kevään 2019 eduskuntavaaleissa.

Mainos 

Lue Anderssonin ja Puumalan yhteishaastattelu digilehdestä Kuntalehti 1/2018 (Tilaajille)

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*