Tuolit nostettu pulpeteille luokassa
Elokuun alusta alkaen peruskouluissa ei voi enää järjestää etäopetusta, koska perusopetuslain väliaikaisen pykälän säännöksen soveltaminen päättyy heinäkuussa. Kuva: Pixabay

Tulevana lukuvuonna perusopetuksessa ei tällä tietoa voida siirtyä etäopetukseen, sanoo Hyvinvointi ja sivistys -yksikön johtaja Terhi Päivärinta Kuntaliitosta. 

–Haluamme informoida opetuksen järjestäjiä ja kouluja, jotta kunnissa ei tehdä päätöksiä, jotka eivät ole lainmukaisia, Päivärinta kertoo. 

Lukuvuonna 2021-2022 opetuksen järjestäjä on voinut päättää etäopetukseen siirtymisestä, jos tartuntatautiviranomainen on joutunut sulkemaan koulun tiloja. 

Poikkeukselliset opetusjärjestelyt perustuvat perusopetuslain väliaikaiseen pykälään 20 a. Väliaikaisen säännöksen soveltaminen päättyy 31.7.2022. 

Eduskuntakäsittelyssä ei ole esitystä poikkeuksellisia opetusjärjestelyitä koskevan sääntelyn jatkamisesta, joten etäopetusta ei voi tulevana lukuvuonna enää järjestää. 

–Esitystä lain jatkamisesta on kyllä valmisteltu, mutta keväällä selvisi, että sitä ei viedäkään eduskuntaan, Päivärinta sanoo.

Opetuksen järjestäjällä ei näin ollen ole perustetta tehdä kirjausta poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin liittyvistä toimintamalleista esimerkiksi lukuvuosisuunnitelmaan tai koulukohtaiseen oppilashuoltosuunnitelmaan. 

–Jos tilanne olennaisesti muuttuu, silloin lakiesitys voidaan toki antaa, mutta nyt viranomaiset lähtevät siitä, että sille ei ole tarvetta, Päivärinta toteaa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*